Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din iunie se schimbă numărul la care consumatorii pot face reclamaţii. Telefonul Consumatorului va fi apelat gratuit

Publicat

Din 7 iunie, consumatorii din judeţul Alba, dar şi din restul ţării, care vor să sesizeze anumite nereguli sau să facă reclamaţii referitor la produse sau servicii, către Protecţia Consumatorilor vor avea la dispoziţie un nou număr de telefon, 021.9414, care de această dată va putea fi apelat gratuit din toate reţelele de telefonie naţională. Până atunci, clienţii care vor să facă o reclamaţie la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Alba pot folosi numărul de telefon al instituţiei, 0258.811.946 sau actualul telefon al consumatorului, 021.9551, care este taxat la tarif normal.

În 6 mai a fost publicată în Monitorul Oficial modificarea numărului de telefon al consumatorului începând cu luna iunie, iar în termen de 30 de zile va intra în vigoare. Şeful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Alba, Emil Nistor a spus că motivul principal pentru care s-a dorit schimbarea telefonului consumatorului a fost acela de a pune la dispoziţia locuitorilor posibilitatea de a suna gratuit pentru reclamaţii, în condiţiile în care în prezent apelul este taxabil.

Din 7 iunie, consumatorii care vor să facă reclamaţii la anumite produse sau servicii către Protecţia Consumatorului vor putea suna la noul Telefon al Consumatorului, 021.9414. Până la această dată, consumatorii vor suna pe numărul de telefon 021.9551, care este taxat la tarif normal.

La Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Alba, pe lângă Telefonul Consumatorului, se mai pot face reclamaţii şi la numărul de telefon 0258.811946 sau la adresa de e-mail reclamatii.alba@opc.ro.

Operatorii economici sunt obligaţi să afişeze numărul de telefon denumit Telefonul Consumatorului – 021.9414, adresa şi numerele de telefon/fax şi adresele de e-mail ale comisariatelor regionale pentru protecţia consumatorilor şi comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor, în a căror rază teritorială se află operatorul economic, precum şi adresa site-ului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax