Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din luna iunie, posturile pentru medici rezidenţi din spitale vor fi deblocate. Sesiune extraordinară de examen pe 29 iunie, la Cluj, pentru 400 de locuri

Publicat

Posturile din spitale pentru medici rezidenţi vor fi deblocate, începând din luna iunie, în măsura în care unităţile medicale o cer şi în limita bugetului, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Vă dau o veste bună. Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidenţiat unde vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenţi. Fiind organizată la Cluj, este destinată şi pentru zona Ardealului. De la 1 iunie, o să vedeţi că o să înceapă să se deblocheze posturile în măsura în care spitalele o şi cer. Se vor face acele angajări «unu la unu» în limita bugetului. Intră contractul-cadru în vigoare”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Concursul se va organiza în 29 iunie şi se va desfăşura numai în Centrul Universitar Cluj-Napoca.

Fiind prezent la aceeaşi conferinţă de presă, premierul Victor Ponta a spus că angajările „unu la unu” sunt deblocate de anul trecut.

„Angajările «unu la unu» sunt deblocate de anul trecut. Problema este că e nevoie şi în sănătate şi în educaţie de posturi din care nu a plecat nimeni. «Unu la unu» înseamnă că pleacă cineva şi vine altcineva în schimb. Problema este că, fiind blocate posturi din 2009, nu are cine să plece”, a precizat Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, vineri, la Bistriţa, alături de premierul Victor Ponta şi de vicepremierul Liviu Dragnea, la inaugurarea Secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa reabilitate cu 2,4 milioane de euro, bani alocaţi de BIRD şi BEI.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax