Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din martie, salariile profesorilor, mai mari cu 5%. Marcela Dărămuş: „La finalul anului 2016 se va ajunge la o creştere medie de 35% pentru fiecare profesor”

Publicat

marcela daramus În acest an, salariile cadrelor didactice vor creşte cu 10%. Prima majorare va fi chiar în această lună, când cadrele didactice vor beneficia de o mărire de 5%. Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş a declarat că în luna septembrie va fi a doua creştere de încă 5%.

În 2015, salariile cadrelor didactice vor fi majorate în două tranşe. Prima creştere salarială va fi de 5%, începând cu luna martie, iar din toamnă, mai exact din luna septembrie majorarea va fi de încă 5%. Ministerul Educaţiei îşi propune ca, până la sfârşitul anului 2016, creşterea să ajungă la până la 35%.

„În martie vor creşte salariile profesorilor cu 5%, iar din septembrie cu alţi 5%. Guvernul o consideră firească, de susţinere şi de respect pentru cadrele didactice. Anul acesta vor creşte salariile tuturor cadrelor didactice, iar procesul va continua, conform acordului încheiat cu sindicatele din educaţie în octombrie 2014, iar la finalul anului 2016 se va ajunge la o creştere medie de 35% pentru fiecare profesor.

Este un motiv de creştere a prestigiului cadrului didactic şi a calităţii învăţământului”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Marcela Dărămuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax