Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din noiembrie, poştaşii primesc salarii mai mari. Poşta Română a anunţat creşteri de 70 – 75 de lei pentru toţi angajaţii

Publicat

postaConducerea companiei Poşta Română a anunţat că din noiembrie salariile tuturor angajaţilor acesteia vor crește, în medie, cu 70-75 de lei. După cinci ani de pierderi, compania a anunţat un profit spectaculos, de 10 milioane de euro estimat până la sfârşitul anului. Majorările de salarii au fost cerute de angajaţi şi în timpul grevei de la începutul anului.

“Vom înregistra la ITM un act adițional la contractul colectiv de muncă. Suntem într-o medie de 100 lei brut, creștere pe fiecare salariu. Această creștere salarială este pentru mine mai mult o investiție în oameni decât o majorare efectivă, și asta mă aștept să ni se întoarcă înzecit. Practic, creșterea netă salarială medie va fi de 70-75 de lei”, a anunţat directorul Poştei Române, Alexandru Petrescu.

Susţine că fondurile pentru aceste majorări sunt obţinute din profit şi optimizarea costurilor.

Marți, ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, anunța, într-o conferință de specialitate, că salariile tuturor lucrătorilor din Poșta Română vor crește în luna noiembrie

“Avem 6,5 milioane de euro profit brut până în acest moment pentru Poștă. Estimăm un profit, până la sfârșitul anului, care să depășească 10 milioane de euro. Asta înseamnă că, în 2014-2015, nu numai că riscul insolvenței a dispărut, dar vom majora salariile pentru toți factorii poștali, în conformitate cu înțelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. Înseamnă că vom face investiții în echipamemte. Majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi mărirea cea mai semnificativă”, a spus Cotovelea.

Referitor la procesul de privatizare a companiei, ministrul de resort a menționat că, în prezent, Comitetul de privatizare analizează oferta tehnică depusă de către Poșta belgiană urmând ca oferta financiară să fie deschisă ulterior.

La sfârșitul lunii septembrie a acestui an, Ministerul pentru Societatea Informațională anunța, într-un comunicat de presă, că operatorul belgian de servicii poștale bpost a avansat o ofertă neangajantă pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile Companiei Naționale Poșta Română.

Guvernul României a decis, în 12 decembrie 2012, demararea procedurii de privatizare a Poștei Române prin metoda majorării de capital prin aport de capital privat. Aceasta presupune dobândirea de către un nou investitor a unui pachet de acțiuni reprezentând 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei în acțiuni a creanțelor statului față de companie.

Procesul de selecție a investitorului se realizează prin metoda licitației cu ofertă în plic, combinată cu metoda licitației cu strigare, precedată de negocieri desfășurate pe bază de oferte preliminare și neangajante. Dacă va fi selectat, bpost va fi admis în etapa de due diligence a procesului, ceea ce presupune acces în camera de date, acces la managementul companiei și vizite operaționale, dar și negocierea contractului de privatizare. La finalizarea acestei etape, bpost va putea depune o ofertă finală fermă pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni la Poșta Română.

Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%. Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax