Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din nou pe asfalt, după patru ani de macadam. A fost deschisă circulația prin pasajul de cale ferată din Sântimbru

Publicat

Traficul rutier prin pasajul din zona căii ferate la Sântimbru a fost deschis săptămâna trecută. Lucrarea nu este în totalitate finalizată, fiind nevoie să fie construiți parapeții, trotuarele și partea de acces pietonal. Recepția trebuia să fie făcută încă din 2016, dar a fost amânată de firma de construcții Pizzarotti, prima dată până în 2017, iar ulterior cu încă un an, până în 2018. 

Circulaţia prin pasajul de la Sântimbru a fost deschisă pentru autovehicule, miercuri 18 iulie. Lucrarea face parte din modernizarea căii ferate pe segmentul Vinţu de Jos – Sântimbru – Coşlariu care măsoară 22.61 de kilometri și este parte a liniei de mare viteză Nurnberg – Istanbul.

Potrivit viceprimarului localității Sântimbru, Florin Goțea, la deschiderea circulației au participat oficialități locale, reprezentanți ai administraţiei drumurilor județene, poliției și ai firmei constructoare Pizzarotti.

Pasajul face parte din lotul 2 de modernizare a căii ferate, pe segmentul Vințu de Joș-Coșlariu, lucrare care se ridică la 766.924.828,85 de lei, pe lungime de 22, 61 de kilometri atribuită firmei Pizzaroti, care a început în anul 2014 și trebuia terminată în 2016, dar nu este gata nici în 2018.

Însă după ani de zile în care șoferii au trebuit să ocolească aproape patru kilometri pe un drum de țară neasfaltat, pentru a merge spre Blaj, iar în localitatea Sântimbru puteau intra doar riveranii, de săptămâna trecută circulația a revenit la normal.

Potrivit viceprimarului Florin Goțea, firma Pizzarotti mai trebuie să construiască parapeții, trotuarele și partea de acces pietonal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax