Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Din septembrie, pâinea comercializată în magazine nu va avea mai puţin de 200 de grame

Publicat

Brutăriile nu vor mai putea vinde pâini mai mici de 200 de grame. Decizia a fost luată de Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorului, după ce inspectorii au constatat că mulţi producători păcăleau cumpărătorii la gramaj. Noul ordin privind comercializarea acestor produse intră în vigoare din septembrie, iar producătorii și comercianții care nu respectă aceste prevederi pot primi amenzi de până la 10.000 de lei.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au constatat că producătorii nu ridică preţul la pâine, dar reduc gramajul, puţin câte puţin, fără să anunţe.

Din toamnă, pâine mai mică de 200 de grame nu va mai putea fi comercializată, iar creşterea în greutate va fi admisă doar din suta în suta de grame. Pâinea mai grea de un kilogram se va putea vinde, însă, şi cu porţia.

Deocamdată, nu se știe dacă prețul pâinii va crește din toamnă. Rămâne de văzut evoluţia acestuia după achiziţionarea grâului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    joi, 11.08.2011 at 08:57

    NORMAL AR FI SA FIE MAGAZINE DE PAINE, UNDE SE POT CUNPARA PE GRAMAJ, NU O PAINE INTREAGA.AZI MAINE PUTEM CUNPARA PE FELI, CU PENSIA NOASTRA SI SCUNPIRI IN LANT.ACESTE PAIN, DUPA O ZI DEJA SE STRICA, NU E BUN.PENTRU UN PENSIONAR E MULT O FRANZELA.LA ACEST LUCRU DE CE NU SE GANDESC CEI CARE AU MII DE EURO VENIT?????SI FAC CUNPARATIRI IN VIENA????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax