Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din septembrie: Preţul gazelor se majorează cu 5% pentru populaţie şi 10% pentru firme

Publicat

Preţul gazelor naturale pentru persoanele fizice va fi mai mare, din septembrie, cu 5%, iar pentru societăţi comerciale creşterea va fi de 10%. Acesta este anunţul făcut, la mijlocul lunii august, de şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Erik der Vrijer, după cum menţionează Mediafax.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, la finele lunii iunie, un calendar de creştere a preţurilor care însă nu includea pentru anul în curs vreo modificare a tarifelor.

Datele anunţate de ANRE arată că preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 10% atât anul viitor, cât şi în 2014, pentru ca în 2015-2018 să urce cu 12% anual, prin ajustări trimestriale, conform calendarului de eliminare a tarifelor reglementate, iar liberalizarea pieţei de energie va începe în septembrie, cu clienţii industriali.

Pentru anul în curs nu erau prevăzute creşteri de preţ în baza calendarului anunţat de ANRE, prima, de 8%, urmând să fie efectuată la 1 iulie 2013, iar a doua, de 2%, în octombrie 2013.

Eliminarea preţurilor reglementate a fost solicitată autorităţilor române de către FMI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax