Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din toamnă, aproape 300 de elevi de la Școala Gimnazială din Bucerdea Grânoasă vor primi o masă caldă, în loc de lapte și corn

Publicat

school-dinnersa-460_781013cO școală din județul Alba a intrat pe lista unităților de învățământ a căror elevi vor avea din acestă toamă asigurată o masă caldă, în locul laptelui și a cornului. Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu”, Bucerdea Grânoasă, alături de alte 49 de școli din România se vor bucura de proiectul implementat de Ministerul Educației.

Ministrul testează o altă modalitate de motivare a elevilor la școală și de eliminare a diferențelor dintre copii. Toți elevii urmează să primească un pachet alimentar sau o masă caldă, servită în unitățile de învățământ, din toamna anului viitor.

Pentru a testa viabilitatea acestui nou program, autoritățile au selectat 50 de școli și licee din România, printre care și Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu”, Bucerdea Grânoasă unde se află 281 de elevi.

Unitățile școlare care nu au posibilitatea să prepare alimente vor oferi copiilor sandvișuri sau alte alimente agreate de minister.

Preparatele trebuie să fie în limita a 7 lei pe zi/elev și conforme cu prevederile Regulamentului nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului European. În completare, Regulamentul nr. 853/2004 stabilește normele specifice de igienă pentru alimentele de origine animală.
Din această toamnă, elevii din 50 de școli din România vor testa programul. O ordonanță de urgență a fost aprobată de Guvern la începutul acestei săptămâni.

Testul se va efectua pe durata întregului an școlar 2016-2017. În acest timp, elevii înscriși în proiectul de încercare nu vor mai primi la școală și produse din programul Lapte-corn. Scopul acestui experiment este de a oferi autorităților din Educație suficiente date despre eficiența noului program. În funcție de rezultate, acesta va fi extins sau nu la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax