Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din toamnă începe lupta pentru Parlament: Vezi cu ce candidați ar putea ieși la „bătaie” USL și PDL pe colegiile din județul Alba


Publicat

parlament

În mai putin de 3 luni vom fi chemați din nou la vot. De data asta vor fi alegeri în care vom fi puși să ne pronunțăm în legătură cu viitorii reprezentanți ai județului Alba în parlamentul României. Ei vor fi oamenii care , cel puțin teoretic, vor trebui să se „bată”în parlament pentru binele României și în special al con-județenilor. Spunem teoretic pentru ca realitatea ne-a demonstrat de cele mai multe ori că parlamentarii de Alba (și nu doar ei) „există” doar în preajma campaniei electorale. Adică maximum 6 luni în care sunt vocali, se agită, strâng mâini, pupă mătuși și iau copii în brate. După care urmează vreo 4 ani de „dolce far niente” în care își văd de afacerile transpărtinice și ridică mâna așa cum dictează șeful de grup parlamentar.

Azi ne propunem să facem o analiză a celor 5 colegii în care vor fi aleși deputații și cele 2 dedicate senatorilor. Vom da nume de persoane de la principalele partide, oameni despre care știm că vor să candideze, oameni despre care bănuim că ar dori să fie din toamnă „domnul senator sau deputat”.

 CAMERA DEPUTAȚILOR

 Colegiul Alba Iulia

Aici lucrurile nu sunt foarte clare. Actualul deputat ales pe acest colegiu este Călin Potor. La vremea respectivă Potor era candidatul PDL și a câstigat fără probleme ,„garantat” fiind de colegul și prietenul de atunci, primarul Mircea Hava. Între timp Potor a schimbat „barca” sărind pe puntea liberalilor de unde a încercat în iunie să ajungă domn’ primar. Nu i-a ieșit și nici nu a dorit să rămână consilier local și eventual vice-primar. Asta ne zice nouă că domnul Potor se dorește din nou deputat. Și credem că tot pe colegiul Alba Iulia fructificând avantajul notorietății pe care o are în zonă urmare nu a activității din parlament (de care sincer nu am prea auzit) ci mai degrabă în urma recentelor alegeri locale la care a strâns vreo 11.000 de voturi.

Deci previziunea noastra este Călin Potor, candidat la Camera Deputaților din partea USL pe colegiul Alba Iulia cu toate că vor fi cu siguranță voci din PSD care îl vor dori aici candidat pe Ovidiu Jidveian, tânăra lor speranță. Rămâne de văzut care din cei doi prinde „pole position”.

PDL-iștii în schimb au o problemă. Deputatul lor a „dezertat” și nu prea au cu cine ieși la Alba Iulia. Asta pentru că au nevoie de un om cu notorietate dacă ne gândim că mai sunt doar 2-3 luni până la alegeri și e extrem de greu să construiesti imaginea unui om politic pornind de la zero. O variantă ar fi fostul prefect Stefan Bardan. Problema cu Bardan e că pe timpul mandatului său de prefect a fost prea „invizibil”. Credem că la un test de notorietate nu face mai mult de 15-20%. Totuși nu pleacă de la zero și nu e un personaj atacabil. Deci ar putea fi o soluție. Alt PDL-ist care ar putea intra în joc pe acest colegiu ar fi zicem noi, Clement Negruț. Asta deși el își dorește să candideze pe colegiul Sebeș-Blaj unde are spre ghinionul lui o problemă cu primarul Blajului Gheorghe Rotar care declarase că nu-l vrea pe Negruț pe colegiul lui. Și se Știe că Rotar e un greu al partidului și făra sprijinul lui în campania electorală nici un candidat în zona Blaj nu are șanse.

Așa că e posibil ca partidul să-i impuna lui Negruț să candideze pe colegiul Alba Iulia dacă mai vrea deputație. Ar mai fi un doritor pe Alba Iulia însă fără nici o șansă dupa parerea noastra. E vorba de avocatul Costinaș care și-a și declarat intenția de a candida. Totuși mai are de muncit. Pariul nostru de la PDL pe colegiul Alba Iulia este Clement Negruț.

Colegiul Zlatna Cugir

Aici lucrurile sunt destul de clare. USL va merge cu actualul deputat liberal, Teodor Atanasiu, care se simte ca acasă la Cugir și unde USL a defilat la alegerile locale. Pe el pariem și noi pentru că PSD nu are cu cine ieși la bătaie pe această zonă.

De cealaltă parte, PDL va arunca aici un candidat de sacrificiu. Previziunea noastră ar fi Ionuț Fulea, care își dorește cu ardoare un post de demnitar și partidul „îi va închide gura” lăsându-l să candideze.

 Colegiul Aiud – Ocna Mureș

Fără ezitare, vom aminti aici numele Oanei Badea din partea PDL. După ce au sacrificat-o în alegerile locale aruncand-o în lupta pentru primăria Aiud, unde era clar că nu are șanse în fața primarului în funcție Horațiu Josan, PDL-iștii îi datorează Oanei Badea această candidatură. Și s-ar putea să aibă șanse mari având în vedere notorietatea câștigată la locale și chiar cea de la televizor pe vremea când îi „sufla” ministrului Funeriu din postura de secretar de stat la Educație.

Adversarii USL-iști au o problemă pe acest colegiu. Actualul deputat Radu Coclici, ales cu mare noroc pe acest colegiu (la redistribuire, de pe locul 3, după ce a reușit să obțină cam 3.000 de voturi, adică mai puțin 10% din numărul de voturi necesar unui candidat pentru a intra în Parlament !!!), nu mai este dorit de PSD-iști pentru motive cât se poate de evidente, domnul deputat strălucind prin absența pe scena politică. Nici PNL-iștii nu prea au pe cine arunca la luptă pe acest colegiu. Deci, misiune dificilă pentru USL.

Previziunea noastră e că vor scoate din mânecă tot o doamnă. Poate chiar pe celebra mamă de tripleti din Aiud, Ionela Danciu, care cochetează cu politica, are notorietate și verva necesară să țină piept Oanei Badea.

 COLEGIUL SEBEȘ -BLAJ

Va fi colegiul pe care se vor înghesui toți PDL-iștii doritori de rang parlamentar. Primul care va ridica pretenții va fi Clement Negruț și în mare măsură e îndreptățit să o facă. Este deputat ales pe acest colegiu și a început campania de ceva vreme. Mai exact a început odată cu lansarea lucrărilor la centura-autostradă a Sebeșului. Nu există săptămână în care Negruț să nu ne mai povestească în conferințele de presă care mai e stadiul lucrărilor. Până PDL-iștii au avut ministru la Transporturi, datele lui Negruț erau cu siguranță de la primă mâna și justificate. Acum, deputatul pare puțin desuet când ne povestește de autostradă și noi știm că nu mai are acces la sursa-mama. Însă el își face imagine și mulți văd, puțini pricep. Problema lui Negruț nu e însă la Sebeș, ci la Blaj, așa cum am scris și mai sus. La Blaj, Negruț e „persona non grata” dupa ce l-a supărat pe primarul Rotar votând moțiunea împotriva guvernului Boc jucând cartea populismului de ocazie. Și cum Ion Dumitrel a declarat recent că organizațiile locale au cel mai important cuvânt de spus în nominalizarea candidaților la parlamentare, Negruț s-ar putea să nu aibă acces pe Sebeș-Blaj.

Acest blocaj nu va face decât să-i deschidă culoar unui PDL-ist mai proaspăt sosit în partid, Dorin Nistor. Fost candidat surpriză la primăria Sebesului, unde i-a uimit pe toți cu performanța de a lua 43% din voturi, Nistor, pe care mulți îl văd primarul de drept al Sebeșului, ar putea fi soluția perfectă pentru PDL. Notorietate la Sebeș are suficientă, e proaspăt în memoria colectivă a sebeșenilor iar la Blaj nu are nici o problemă cu Rotar. Așa că, pe propriile picioare la Sebeș și garantat de Rotar pe zona Blaj, Dorin Nistor ar putea câștigă destul de lejer acest colegiu și acesta este și pariul nostru.

USL pe de altă parte are o problemă pe acest colegiu. La precedentele alegeri, PSD-istul Ovidiu Jidveian a fost spulberat de Negruț și nici liberalul Barbulețiu nu s-a descurcat mai bine. Un posibil candidat USL ar putea fi PSD-istul Dumitru Fulea care ar fi răsplatit pentru campania de la locale.

Sau o altă surpriză ar putea fi revenirea lui Mugurel Sârbu la PSD și o candidatură urgentă la Camera Deputaților din partea USL. Liberalii nu prea au cu cine se prezenta în acest colegiu. Previziunea noastra este Mugurel Sarbu.

 Colegiul Apuseni

„Fiul munților și tata exploatărilor de lemn” – Cornel Olar este de departe favoritul PDL-iștilor pentru acest colegiu. Asta deși domnul deputat nu s-a remarcat decât printr-un grobianism suburban la adresa jurnaliștilor și prin cetele de colindători pe care i-a purtat pe la Parlament. În rest, tăcere șii businessuri nu foarte „eco”.

USL-iștii nu prea au pe cine arunca aici la bătaia cu „moțul suprem”. Unele voci o dau drept candidat pe doamna PSD-ului Mihaela Mih-Dehelean care se pare că la localele din Abrud a făcut minuni. Oricum, slabe șanse având în vedere misoginismul românilor. Alt PSD-ist cu ceva șanse ar fi consilierul județean Cornel Narița- fost primar în Roșia Montană. Liberalii au oameni buni în zonă însă sunt ocupati cu alte treburi. Primarul Cîmpeniului, Călin Andreș, de exemplu ar face o figură frumoasă dar nu credem că lasă casa și masa din Țara Moților pentru Hotel București. Dacă le va reveni totuși lor, locul din listă ar putea fi ocupat de Victor Ciorbea- care este originar din Ponor.

 SENAT

Colegiul Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni

PSD va dori să iasă pe acest colegiu cu eternul perdant Ioan Dârzu. După ce nu i-a ieșit postul de prefect și nici cel de președinte la ANSVSA probabil că Dârzu va cere cu insistență dreptul de a candida la Senat pe colegiul Alba Iulia. Problema e că și liberalul Florin Roman, actual vicepreședinte al Consiliului Județean s-ar putea să își dorească același loc. Și atunci Dîrzu va avea o problemă. Pariul nostru e pe Roman.

Și PDL va avea o dilemă. De fapt va fi dilema unui singur om. Senatorul actual pe acest colegiu, veșnicul Alexandru Pereș, va cântări bine ce șanse mai are aici. Credem că ar prefera celălalt colegiu care include Sebeș și Blaj pentru că șansele unui PDL-ist sunt considerabil mai mari acolo lânga Rotar la Blaj și cu un electorat masiv pdl-ist în Sebeș. Pe lângă asta Pereș ar scăpa de Roman care cu siguranță într-o campanie directă l-ar „toca” în atacuri publice incomode. Așa că PDL va trebui să găsească un om pentru Senat pe acest colegiu și s-ar putea să asistăm la o nominalizare de sacrificiu a unui „no name”. O listă scurtă ar putea cuprinde nume ca : Raul Tudorașcu, fost subprefect și actual consilier local, foarte apropiat de Mircea Hava sau Mircea Ludoșan, medicul ginecolog care a intrat în politică și recent a devenit consilier local. Ar mai putea intra pe listă și doctorul Răzvan Curcă.

Colegiul Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj

Aici îl vedem pe senatorul PDL, Pereș în elementul său, cu șanse mari de reușită. Tot aici credem că va ajunge și Ioan Dârzu să se bată pentru un birou de senator cu șofer și șefă de cabinet. Liberalii nu credem că vor ridica pretenții, asa că lucrurile par destul de clare.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. st.

  vineri, 10.08.2012 at 17:25

  Astept revizuirea Legii pensiilor, asa cum au promis distinsii, inainte de a ajunge la putere. Cit erati in opozitie, domnilor din USL, aceasta tema era calul de bataie preferat ( modul aberant cum a fost adoptata, numaratoarea voturilor ) aproape, seara de seara, la TV. Acum, nimeni nu mai spune nimic sau cum spuneti dv nu mai face vorbire ,despre aceasta tema. Sau acum e buna aceasta lege ? Astept o reactie din partea USL. Nu promisiuni ci, FAPTE.

 2. Ion Roman

  vineri, 10.08.2012 at 21:52

  Recomand PDL-ului să continue cu Clement Negruț, e singurul deputat pe care îl găsești la birou. Restul sînt toți ”în teritoriu”.
  Nu sînt fan PDL ci mă consider un socialist-democrat dar politica PSD nu se prea apropie de socialism iar PDL-ul e un socialist liberal.
  Felicitări pentru Alexandru Pereș pentru intervențiile din parlament legate de lovitura de stat din iulie. Din păcate adormiții poporului nu au avut destule cunoștințe/competențe lingvistice să înțeleagă ce încerca el să spună.

  • Iosif

   joi, 16.08.2012 at 12:06

   Corect,bine spus in privinta domnului deputat Negrut.

 3. jean

  sâmbătă, 11.08.2012 at 08:23

  ar cam fi vremea de „SCHIMBARE” nu credeţi ? ? ?

 4. Pingback: Luptă strânsă pentru locurile din Camera Deputaților la PDL Alba. Numărul celor înscriși depășește, de 2 ori, numărul colegiilor | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Fostul director al Administrației Naționale ”Apele Române” a fost reținut de DNA. Este acuzat că a luat un milion de euro mită

Publicat

Fostul director general al Administrației Naționale ”Apele Române” a fost reținut de DNA pentru luare de mită, fapt comisă pe vremea când îndeplinea această funcție.  Suma pe care ar fi luat-o acesta este de 4.830.464 lei, adică un milion de euro. 

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a inculpaților:

SANDU VICTOR, la data faptei director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,

Persoana fizică, om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, față de două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, pentru infracțiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în perioada 17 mai – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 4 august 2020, inculpatul SANDU VICTOR și coinculpatul om de afaceri sunt prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Noi reguli anti-Covid în Grecia. Masca trebuie purtată și pe punțile feriboturilor care duc turiștii în insule

Publicat

Guvernul grec a introdus obligativitatea purtării măştii pe punţile feriboturilor care navighează spre insule, extinzând această cerinţă de la spaţiile din interior după o recentă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului, relatează AFP.

Săptămâna trecută Grecia a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice închise, precum şi în cele deschise în care nu poate fi respectată distanţarea fizică.

Ţara a raportat sâmbătă 110 noi cazuri, cel mai mare bilanţ într-o singură zi de cazuri noi de COVID-19 în câteva săptămâni. Duminică s-au înregistrat alte 75 de îmbolnăviri confirmate cu noul coronavirus.

Noua măsură va intra în vigoare de marţi şi va fi în vigoare până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

Grecia a înregistrat până acum 4.662 de cazuri de COVID-19 şi 208 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu multe state europene, după ce a impus măsuri timpurii de izolare în primăvară.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 128 de posturi la Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș. Oferta completă prin AJOFM

Publicat

locuri munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 4 august.

Sunt vacante 128 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii.

OFERTA de locuri de muncă prin AJOFM ALBA:

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258 831 137

Angajator – post vacant – nr. locuri / telefon mobil

KINETIC BIO POINT SRL – economist-șef – 1 – 0744380767

KINETIC BIO POINT SRL – inginer-șef în construcții – 1 – 0744380767

KINETIC BIO POINT SRL – recepționist – 1 – 0744380767

GOLDEN WOOD SRL – gestionar depozit – 1 – 0758632969

GOLDEN WOOD SRL – operator siloz (silozar) – 1 – 0758632969

GOLDEN WOOD SRL – laborant chimist – 1 – 0758632969

AUGUST FOODS SRL – manager – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – referent de specialitate financiar-contabilitate – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – casier – 2 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – bucătar – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – ajutor bucătar – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – lucrator bucătărie (spălător vase mari) – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – femeie de serviciu – 1 – 0739845160

TINDALA JUNIOR – ambalator manual – 4 – 0742431715

TINDALA JUNIOR – manipulant mărfuri – 4 – 0742431715

PRAJA AUTOUTILAJE SRL – mașinist la mașini pentru terasamente (ifronist) – 4 – 0740794466

PRAJA AUTOUTILAJE SRL – director general societate comercială – 1 – 0740794466

HULEA INSTAL SRL – instalator încălzire centrală și gaze – 1 – 0728325631

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – infirmier/infirmieră – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – secretară – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – asistent medical generalist – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – bucătar – 1 – 0788364937

POMPONIO SRL – șef serviciu aprovizionare-desfacere – 1 – 0258814001

CASTRASELY COMP SRL – lucrător comercial – 2 – 0721238054

CASTRASELY COMP SRL – referent de specialitate financiar-contabilitate – 1 – 0721238054

DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ – îngrijitor bătrâni la domiciliu – 4 – 0258810325

DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ – kinetoterapeut – 1 – 0258810325

ELIT SRL – fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur de joasă presiune – 1 – 0729399359

ELIT SRL – economist în economie generală – 1 – 0729399359

PRIMEX INVEST SRL – dulgher (exclusiv restaurator) – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – zidar pietrar – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – zugrav – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – pavator – 1 – 0753128951

BUCOVRO S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 2 – 0753537548 –

ABELAMOS SRL – economist în management – 1 – 0741206202

IPEC SA – marcator piese – 20 – 0758800134

IPEC SA – laborant chimist – 2 – 0758800134

IPEC SA – mecanic utilaj – 3 – 0758800134

KINETIC BIO POINT SRL – economist în economie generală – 1 – 0744380767

PANECARN SRL – șofer de autoturisme și camionete – 1 – 0733675079

INTEGRA GUARD SRL – agent de securitate – 1 – 0737761070

NETO MARKT L – lucrător comercial – 1 – 0757371687

DOMICA SRL – muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții – 1 – 0745579857

MAGIC NORD SRL – pizzar – 1 – 0773925257

MAGIC NORD SRL – bucătar – 1 – 0773925257

MAGIC NORD SRL – ospătar (chelner) – 1 – 0773925257

SILVER TEAM SRL – spălătoreasă lenjerie – 1 – 0744604900

TREI BEST FOOD SRL – ajutor bucătar – 2 – 0740387290

TREI BEST FOOD SRL – casier – 1 – 0740387290

BLUE GAL SRL – ajutor bucătar – 1 – 0737530721

AJOFM Alba – Punct de lucru Blaj – 0725 225 883

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

VALGER LEMN – operator la masini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului – 1 – 0725225884

SC AUTO PARTNER GARAGESRL – electrician auto – 1 – 0766753054

SCDVV BLAJ – asistent de cercetare în horticultură – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – tractorist – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – viticultor – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – pepinierist – 1 – 0258710320

VALGER LEMN – operator la mașini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului – 5 – 0725225884

PFA ARUSTI IOANA PAULA – lucrător comercial – 1 – 0725225884

ALOFM Câmpeni – 0725 225 884

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vijelii, descărcări electrice și ploi torențiale în vestul județului Alba. Intervalul de valabilitate

Publicat

ANM a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben în mai multe județe din țară și în vestul județului Alba. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse cu caracter torențial.

Interval de valabilitate: 04 august, ora 16:00 – 05 august, ora 12:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;
Zone afectate: conform hărții;

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul Olteniei și în zona Carpaților Occidentali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În cursul zilei de marți (04 august) în regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezelă (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate