Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din weekend, CFR Călători lansează programul „Trenurile Soarelui 2015”. Curse speciale din toate regiunile ţării, spre litoral

Publicat

tren litoral De vineri, 12 iunie, CFR Călători lansează programul estival de transport “Trenurile Soarelui 2015.”Timp de trei luni, până la 15 septembrie, turiştii vor avea la dispoziţie peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii.

Trenurile vor fi introduse în plus, treptat în circulaţie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanța/ Mangalia și retur.

Pentru turiștii din Craiova, legătura cu Constanța și retur va fi realizată cu un tren direct, iar pentru cei din Brașov, cu două trenuri directe.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiuni.

Vezi Orar trenuri litoral 2015

Condiţii de călătorie

În trenurile InterRegio, pasagerii au acces la prize pentru a încărca bateria laptop-ului, a tabletei sau a telefonului mobil. Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar în trenurile de lung parcurs care pornesc de la / la Oradea și de la / la Arad, respectiv la trenurile IR 1932/1931 și IR 1822/ 1821, pasagerii pot lua micul dejun, prânzul sau cina la vagonul restaurant/bar.

Tarife

Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama de reduceri disponibile.

Prețul pentru o călătorie București – Constanța, fără reduceri, este de 30,50 la tren R și de 62 lei la tren IR.

Un bilet dus-întors are 10% reducere din tariful de transport și costă la cls a-2-a, 54,9 lei la tren R și 112,40 lei la tren IR, iar la cumpărarea cu o anticipație de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport și biletul la cls a 2-a costă 47,5 lei la tren IR și 22,9 lei la tren R.

Vezi Tarife trenuri litoral 2015

Durata de parcurs

Trenurile Litoral sunt trenuri cu viteza sporită, în cadrul programului Trenurile Soarelui, circulă fără opriri intermediare, între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

Trenurile Tineretului, în cadrul programului Trenurile Soarelui, circulă ca trenuri RegioExpres, din 18 iunie, cu plecare din Sibiu la ora 18:40, din Râmnicu Vâlcea la 21:02, din Piteşti la 00:55, din București Nord la 03:00, cu sosire în Constanța la 06:14 & stațiuni și în Mangalia la ora 8:02.

Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18:16 din Mangalia & stațiuni, la 20:05 din Constanța, la 23:10 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:17, în Râmnicu Vâlcea la 04:49 și în Sibiu la 07:22.

Conexiunea cu Delta Dunării

Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, cele 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Transportul bicicletei

De la București la Constanța și retur, pasagerii își vor putea transporta zilnic și bicicleta în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588.

Tariful pentru transportul unei biciclete este de10 lei la tren IR.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Informații utile/ Întrebări frecvente/ Transportul bicicletelor.

Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Modificări în circulația altor trenuri

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

Cumpărare bilete

CFR Călători recomandă tuturor călătorilor să își procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Biletele pot fi achiziționate:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;

De la automatele XsellKiosk din gări;

De la automatele ZebraPay;

Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR;

De la distribuitori autorizați (agenții de turism).

În ziua plecării trenului, în stațiile mari sunt disponibile și servicii de “rezervare telefonică„ a locurilor: Bucureşti Gara de Nord – la numărul 021/9522; Constanţa – la numărul 0727 999 952; Cluj Napoca – la numărul 0731 990520; Timişoara – la numărul 0256 200 457; Braşov – la numerele 0268 421 700; Iaşi – la numărul 0232 202 777; Galaţi – la numărul 0236 496 000.

Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să se asigure că au achiziționat bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Numere de contact: 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax