Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA. Universitatea a primit acreditare internațională

Publicat

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA: Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditare internaţională din partea a Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR).

Obţinerea acestei acreditări, până la finalul anului 2024, este obligatorie pentru Facultăţile de Medicină pentru recunoaşterea diplomelor de studiu ale absolvenţilor de medicină care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical în Statele Unite ale Americii şi în ţările central şi est-europene.

”IAAR este înregistrată în Registrul European de Asigurare a Calităţii pentru Învăţământul Superior (EQAR) şi este membră cu drepturi depline a Asociaţiei Europene pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ENQA)”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, procesul de acreditare a implicat evaluarea riguroasă a gradului de îndeplinire a nouă standarde principale:

  • Misiune şi rezultate;
  • Program educaţional;
  • Evaluarea studenţilor;
  • Studenţi;
  • Cadre didactice/ Personal academic;
  • Resurse educaţionale;
  • Evaluarea programului; Guvernanţă şi administraţie;
  • Înnoire continuă şi a 123 de criterii sau indicatori.

În total, dintre aceste 123 de criterii, UMF „Iuliu Haţieganu” a îndeplinit 119, adică 96,74%.

„Suntem foarte mândri de această recunoaştere internaţională. Acreditarea IAAR confirmă angajamentul nostru de a oferi educaţie medicală de cea mai înaltă calitate şi de a sprijini dezvoltarea profesională a studenţilor noştri.

Vom continua să investim în infrastructura universităţii şi să îmbunătăţim serviciile oferite pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunităţii noastre academice.

Această acreditare consolidează poziţia UMF „Iuliu Haţieganu” de lider în educaţia medicală din România şi Europa de Est, asigurându-se că absolvenţii săi sunt pregătiţi să răspundă provocărilor din domeniul medical la nivel global”, a declarat, citată în comunicat, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”.

Conform sursei citate, comisia de evaluatori a fost impresionată de nivelul de excelenţă şi de standardele înalte atinse de facultatea noastră.

Această realizare subliniază importanţa Facultăţii de Medicină în peisajul educaţional internaţional şi consolidează poziţia UMF „Iuliu Haţieganu” ca un centru de excelenţă în educaţia medicală, atrăgând studenţi talentaţi din toate colţurile lumii şi contribuind la progresul medicinei la nivel global.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate