Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Direcţia de Asistenţă Socială propune 20 de posturi în plus pentru asistenţii persoanelor cu handicap grav din Alba Iulia

Publicat

Numărul asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav din Alba Iulia ar urma să fie suplimentat, pentru anul viitor, faţă de cel existent la sfârşitul lunii decembrie 2013. Direcţia de Asistenţă Socială propune aprobarea a 170 de posturi, faţă de cele 150 existente la finalul acestui an.

În anul 2013, au fost aprobate 200 de posturi pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav care au domiciliul în Alba Iulia. La începutul acestui an, erau 156 de asistenţi personali, iar ulterior 53 au fost reangajaţi, 27 de persoane au intrat în sistem şi pentru 33 de asistenţi, contractul individual de muncă a încetat.

În decembrie 2013, numărul acestora a fost de 150, din care patru au contractul de muncă suspendat.

Primăria municipiului Alba Iulia nu dispune de asistenţi personali care să înlocuiască asistenţii personali titulari, pe perioada efectuării de către aceştia a concediului de odihnă şi nici de centru de tip respiro unde persoanele cu handicap grav ar putea fi găzduite în această perioadă.

Din acest motiv, în 2012 persoanele cu handicap grav sau reprezentanţii legali ai acestora au beneficiat de indemnizaţia echivalentă cu salariul net al asistentului personal, când acesta s-a aflat în concediu de odihnă.

Astfel, pentru anul 2014, se propune aprobarea unui număr de 170 de posturi pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: MARŢI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Locuinţe pentru tineri, bugete pentru proiecte şi cotizaţii pentru anul viitor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax