Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Direcția Generală Anticorupție din cadrul MAI împlinește 19 ani de activitate

Publicat

Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sărbătorește 19 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

În cei 19 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.

Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului M.A.I., dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

Cea de-a doua direcție importantă de acțiune este reprezentată de acțiunile de combatere a corupției prin intermediul cărora D.G.A. contribuie la asigurarea că personalul M.A.I. acționează în conformitate cu legea și principiile etice și demonstrează, totodată,  angajamentul ministerului de a funcționa corect și transparent, ceea ce este esențial pentru menținerea sprijinului și colaborării din partea comunității.

Direcția Generală Anticorupție reprezintă un pilon esențial în menținerea integrității, eficienței și respectării legalității în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Lupta împotriva corupției nu doar protejează drepturile cetățenilor, dar și asigură că instituțiile de ordine publică funcționează într-un mod transparent și responsabil, consolidând astfel încrederea publicului și respectarea angajamentelor internaționale.

În acest context, polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au desfășurat, împreună cu colegii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Sibiu  și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi Râmnicu – Vâlcea – Deva, în data de 30.05.2024, o activitate de educație anticorupție pentru promovarea integrității, adresată participanților la trafic aflați pe Autostrada A1 Râmnicu – Vâlcea – Deva.

Activitatea a constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia.

La nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Alba al cărui sediu se află în municipiul Alba Iulia, Piața Ion I. C. Brătianu, nr. 4, telefon 0258/806161, int. 20229.

Cetățenii județului Alba care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa alba.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, menționat mai sus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Chibitu

    vineri, 31.05.2024 at 21:28

    bla bla bla
    puturosi
    iau salarii degeaba
    nimic in urma lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax