Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Direcția Silvică Alba cumpără aproape 220.000 de puieți de molid pentru lucrări de împăduriri. În ce ocoale silvice vor ajunge

Publicat

Direcția Silvică Alba cumpără aproape 220.000 de puieți de molid pentru lucrări de împădurire. Aceștia urmează să ajungă la Ocolul Silvic Blaj și Ocolul Silvic Gârda. 

Romsilva – prin Direcția Silvică Alba a lansat marți, 20 februarie, în SEAP, o licitație pentru achiziți furnizarea de puieti forestieri – molid.

Valoarea totală este estimată la 438.000 de lei, fără TVA. 

Pentru primăvara anului 2024, Direcția Silvică Alba are de efectuat lucrări de împăduriri, completarea lipsurilor și refacerea plantațiilor calamitate cu specia molid, conform programului de regenerare și controlului anual.

Potrivit documentației, urmează să fie achiziționate 219.000 de puieți de molid (Picea Abies), care urmează să ajungă la două ocoale silvice, astfel:

  • Ocolul Silvic Blaj – 171.000 buc.
  • Ocolul Silvic Gârda – 48.000 buc.

Puieții de talie mică vor avea o vârstă maximă de 1 – 3 ani. Rădăcina acestora trebuie să fie de minim 20 – 25 cm, să fie dezvoltată, stufoasă, nevătămată (nerănită de unelte şi neatacată de insecte sau ciuperci pe porțiunea utilă), vie, nedeshidratată și viguroasă.

Tulpina trebuie să fie lignificată cu scoarta nevatamată, dreaptă și nebifurcată, mugurele terminal nedesfăcut.

Puieţii vor fi apți pentru plantare imediată, nu vor prezenta urme de boli criptogamice, atacuri de insecte sau rozătoare.

Materialul forestier de reproducere furnizat pentru lucrările de împădurire trebuie să provină din pepiniere autorizate, din arborete încadrate în Catalogul Naţional al surselor pentru materiale forestiere de reproducere, sau din transferuri intracomunitare sau din importuri, în condiţiile legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax