Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Direcția Silvică Alba cumpără un autocamion specializat pentru transportul lemnului. Investiție de peste 400.000 de euro

Publicat

Direcția Silvică Alba cumpără un autocamion specializat pentru transportul lemnului cu lungime mare, dotat cu suprastructură, remorcă autoviratoare și macara. 

Regia Națională a Pădurilor, prin Direcția Silvică Alba a lansat pe 24 iulie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui autocamion specializat pentru transportul lemnului cu lungime mare, dotat cu sprastructură, remorcă autoviratoare și macara.

Valoarea totală este estimată la 408.781,43 de euro, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul vizează dotarea cu un autocamion forestier pentru transportul de bușteni cu lungime mare, dotat cu remorcă autoviratoare, macara şi graifer, cu scopul înlocuirii utilajelor vechi, creşterii capacităţii de transport disponibile, creşterii eficienței transportului masei lemnoase din fondul forestier în depozite şi punerea pe piaţă în scurt timp a unor cantităţi crescute de masă lemnoasă.

„În condiţiile prevederilor legale actuale care impun ca o parte importantă din masa lemnoasă destinată pieţei să fie comercializată sub formă de sortimente fasonate, precum și a tendinței ca ponderea valorificării masei lemnoase sub această formă să crească în viitor, achiziția de utilaje pentru transportul materialelor lemnoase nu este numai oportună, ci imperios necesară”, se precizează în caietul de sarcini.

Autoplatforma pentru transportul bustenilor va fi formată din:

  • autoşasiu tip 6×6
  • suprastructură specială pentru buşteni și adaptată încărcării remorcii la cursa în gol
  • remorcă autoviratoare cu două punți cu răcoanţe
  • macara cu graifer, montată în spatele cabinei

Autocamionul urmează să fie livrat la Ocolul silvic Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate