Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directivă europeană: Poliță de asigurare obligatorie pentru trotinete. Circulă în trafic și pot produce daune

Publicat

Parlamentul are termen până anul viitor să introducă în legislația națională directiva aprobată recent la nivel european, potrivit căreia proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați să aibă poliță de asigurare. 

Directiva pleacă de la faptul că trotinetele circulă alături de mașini, în trafic și sunt implicate în accidente de circulație, astfel îcât cei care le conduc ar trebui să fie asigurați în caz că produc daune. În România, în ultimul an, ar fi vorba despre 300 de asemenea accidente.

Practic, persoanele care circulă cu trotinetele trebuie să fie asigurate, pe modelul asigurării de răspundere civilă. După ce Parlamentul va introduce regula în legislația românească, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va trebui să stabilească normele de aplicare.

”Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, spune Valentin Ionescu, reprezentant al ASF, citat de Digi24.ro.

Foto: Poliția Română

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    miercuri, 09.02.2022 at 13:30

    Se refera la cele electrice doar. Trotinetele care nu sunt motorizate intra in aceeasi categorie cu bicicletele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax