Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Directoarea Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat, numită consilier personal al ministrului Apelor şi Pădurilor


Publicat

Directoarea Şcolii Generale „Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat, preşedinta Organizaţiei de Femei din PNL Alba urmează să ocupe funcţia de consilier personal al ministrului Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga. Se va ocupa de popularizarea unor proiecte de mediu în rândul elevilor, dar şi al organizaţiilor non-guvernamentale şi autorităţilor publice.

„Eu am fost chemată ieri la minister, cu toate documentele la mine, iar decizia de numire o voi primi zilele următoare. Eu am fost propusă de doamna ministru pentru această funcţie, deoarece sunt preşedinta Organizaţiei de Femei şi am făcut parte din BPN, iar în cadrul activităţii mele am lucrat destul de mult cu doamna ministru, colaborarea noastră fiind foarte bună. Acesta a fost motivul pentru care am fost propusă pentru această funcţie.

Mă voi ocupa de partea de educaţie, de conştientizare, promovare şi proiecte de mediu. Voi întreprinde campanii de promovare a tuturor proiectelor, pe toate cele trei axe – ape, păduri, piscicultură – pentru ca publicul larg să conştientizeze cât mai bine importanţa acestora şi bineînţeles vom întreprinde şi proiecte educaţionale în rândul elevilor din şcoli”, a declarat Elena Ignat, pentru Alba24.

Elena Ignat (52 de ani) este profesoară de biologie şi a fost inspector şcolar adjunct, în perioada 2005-2009, are masterat în management educaţional şi este absolventă a Facultăţii de Biologie din cadrul UBB Cluj-Napoca.

În plan politic, a fost unul dintre candidaţii propuşi de PNL pentru funcţia de deputat pe Colegiul Sebeş-Blaj, însă locul la alegerile parlamentare a fost ulterior ocupat de PSD-istul Ovidiu Jidveian.

Având în vedere că noua funcţie presupune activitate la Bucureşti, Elena Ignat va părăsi postul de director al Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia, urmând să se relocheze în capitală. În locul acesteia, la conducerea instituţiei de învăţământ a fost propusă Dana Slevaş, profesoară de limba română.

Numirea în funcţia de consilier personal al ministrului Apelor şi Pădurilor a Elenei Ignat deschide seria posibilelor ocupări de posturi de secretari de stat, directori de companii naţionale ori de instituţii deconcentrate de către membri USL din Alba. După câştigarea alegerilor locale din iunie anul trecut, PSD şi PNL nu a trecut imediat la înlocuirea în bloc a conducerilor structurilor administrative la nivel judeţean, însă, odată cu rezultatul obţinut la parlamentare şi formarea noului Guvern, calea este deschisă pentru accederea în funcţii de către membrii partidelor din coaliţie.

Potrivit ziarului Adevărul, la nivel naţional, miza negocierilor dintre PNL şi PSD se traduce astfel: în jur de 60 de secretari de stat, 110 preşedinţi de agenţii, 42 de prefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în instituţii deconcentrate la nivel judeţean.

Astfel, liberalilor care provin din Alba – cum este cazul lui Mihai Nicuşor, administrator special UM Cugir, director Romarm, al lui Tiberiu Bărbuleţiu – secretar general în Ministerul Transporturilor ori al lui Ştefan Cosmeanu, consilier personal în domeniul Energie al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri -, dar şi social-democraţilor le vine rândul să ocupe funcţii importante în aparatul administrativ central şi local.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. ela61

  marți, 08.01.2013 at 21:59

  Felicitari DOAMNA IGNAT! FELICITARI! FELICITARI!

 2. Albaiulian.

  marți, 08.01.2013 at 22:37

  Sincer , o admir si o respect pe aceasta doamna , dar locul domniei sale nu e acolo , sigur e trimisa de politica , e un dascal si eu cred ca ar trebuii sa fie un inginer silvic , cel putin , de unde sa mearga lucrurile bine in Romania ??? , cu dascali in silvicultura si contabili la … sanatate !

 3. iosea

  marți, 08.01.2013 at 22:45

  Felicitari! Doamna Elena Ignat a facut figura buna pana acum in Alba. Speram sa ramana cel putin tot asa! Doamne ajuta!

 4. Lulu

  miercuri, 09.01.2013 at 13:09

  Sa fim seriosi, ce stie d-na profesor referitor la ape si paduri? Chiar reusim sa ne batem joc de „profesionisti” si sa-i punem exact in posturile care „li se potrivesc”.Oare nu sunt altii?Oare chiar atit de josnici suntem ?Sa le fie rusine USL-istilor, chiar daca fac si eu parte dintre ei, ca nu au gasit alti specialisti pentru acest minister. Su probabil, ca trebuia remunerata cumva si d-na profesor…nu?

 5. Mihai

  miercuri, 09.01.2013 at 18:01

  Lulu tata, ce-ti sare asa puternic tzandara de grija doamnei si-a codrului? Daca ai citi cu grija articolul si nu te-ai opri nevrozat doar la numele persoanei si demnitatea ce-o ocupa, ai vedea ca aceasta, profesor de biologie fiind, se va ocupa de partea de EDUCATIE a mediului, de constientizarea problemelor din domeniu de catre populatie. Nu regleaza nici cursuri de rau nici nu creeaza noi ecosisteme prin tara. Legat de remunerat, nu cred ca doamna are nevoie de un salariu de consilier, sa fim seriosi. Am fost coleg cu ea la scoala, o cunosc foarte bine si nu e cazut. Comentariile tale scrise de dragul improscarii cu noroi a unui om valoros si competent sunt mai mult decat jenante si neavenite. Ele denota desigur o invidie penibila ce ma indoiesc ca te ajuta personal in viata.

 6. Lulu

  joi, 10.01.2013 at 07:42

  Dragul meu Mihai,
  Nu am contestat capacitatea manageriala a doamnei profesor, din contra, dar nici un cadru profesoral ajuns in ministere diferite de specialitatea sa, nu a facut ceva, din contra, nu a facut absolut nimic. Nu ma intereseaza salariul doamne, nici cit e negru sub unghie, stiu foarte multe si nu are rost sa detaliez aici, dar sa fim seriosi….nici un consilier nu a facut absolut nimic. Vrei exemple?D-na Andronescu, „mama cadrelor didactice” ce a facut la A.N.O.F? Nimic! A ba da, si-a angajat apropiatii…corect!
  Si inca ceva, la noi in tara, mentalitatea oamenilor trebuie prelucrata inainte, si pe urma, discutam de educatie de mediu. Atita timp cit nu poti sa arunci un muc de tigara intr-un tomberon, ce mai vrei?
  Scuza-ma, dar cred ca, era mult mai indicata la ministerul educatiei, unde, putea sa dea dovada de calitatile si inteligenta pe care le are.
  O zi buna!

 7. Mihai

  joi, 10.01.2013 at 12:11

  Prietene, eu atitudinea tip Gica Contra o cunosc. Totul e rau, binele nu exista, toti sunt prosti si oricum stii tu sigur ce va realiza sau nu fiecare. Legat de Dna Andronescu vad ca stii cat a facut si pe cine a angajat, de unde, e inca un mister caci n-a auzit nimeni in judet despre asa ceva. In concluzie trebuie discutat la guvern sa se dea un post de secretar de stat pentru schimbare de mentalitati, iar apoi, peste cativa ani, cand stabilesti tu, ca doar cine altcineva ar avea caderea, sa se poata vorbi si de educatie de mediu. Lulu, descreteste-ti fruntea, insenineaza-te, important e ca stii tu multe, n-are rost sa detaliezi aici. Sa fi sanatos!

 8. lulu

  joi, 10.01.2013 at 13:55

  Am fost si sunt intre ei. Nu inteleg si nu o sa inteleg niciodata cum poate un om sa accepte orice compromis, doar pentr a ocupa o functie. Atita tot. Nu sunt nici gica contra nici hopa mitica. Spun doar cum ar finormal sa fie si cum este intr-o tara civilizata. Si sa sti, daca s-ar schimba mentalitatea oamenilor, tara asta, ar avea de cistigat mult, mult mai mult. Nu trebuie sa stabilesc eu nimic, ca oricum, suntem balcanici, si acesta ne este felul de a fi, dar daca tu esti ma jmecheras…sau mai doxa in toate…nu mai am ce sa comentez!
  Referitor la ceea ce a „realizat” d-na Andronescu, de chiar nu are rost sa iti prezint aici, iar daca nu sti, sau nu ai aflat….imi pare rau.Documenteaza-te!
  O zi buna si…sustinere pe toate planurile sa ai!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Recensământul populaţiei şi locuinţelor programat pentru acest an, a fost amânat pentru anul 2022

Publicat

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se va desfăşura în perioada 1 februarie – 17 iulie 2022, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică.

Potrivit unui comunicat al INS, în 2021, atât în România, cât și în celelalte statele membre UE era programată desfăşurarea Recensământului Populației și al Locuințelor. Comisia centrală pentru organizarea recensământului din 2021 a decalat termenele de desfășurare.

„Din cauza situaţiei create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România (CCRPL2021) a decis decalarea termenelor Recensământului populației și locuințelor (RPL2021), precum şi a Recensământului de probă. Termenele referitoare la prelucrarea datelor şi la diseminarea şi publicarea rezultatelor rămân nemodificate”, se arată în comunicat.

Astfel, recensământul de probă se va desfăşura în perioada 1 februarie – 31 martie 2021, iar recensământul populaţiei şi locuinţelor (RPL2021) se va desfăşura în perioada 1 februarie – 17 iulie 2022.

Conform INS, termenele referitoare la prelucrarea datelor, la diseminarea şi publicarea rezultatelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor rămân nemodificate; iar rezultatele finale vor fi publicate în decembrie 2023, conform calendarului Eurostat.

INS anunță că acest recensământ este primul care se va desfășura preponderent online, iar fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare.

„Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă și cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel”, se mai arată în comunicat.

Lista recensămintelor populaţiei din România

 • Recensământul din 1859-1860
 • Recensământul general al populaţiei României din 1899 
 • Recensământul general al populaţiei din 1912
 • Recensământul general al populaţiei din 1930
 • Recensământul general al populaţiei din 1941
 • Recensământul agricol şi al populaţiei din ianuarie 1948
 • Recensământul populaţiei din  februarie 1956
 • Recensământul populaţiei şi locuinţelor din martie 1966
 • Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din ianuarie 1977
 • Recensământul populaţiei şi locuinţelor din 1992
 • Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din 2002
 • Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din 2011

Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Beneficiile extraordinare ale laptelui: 5 argumente care dovedesc faptul că este benefic pentru sănătatea ta

Publicat

Laptele este consumat de oamenii din întreaga lume, de mii de ani. Prin definiție, este un fluid bogat în nutrienți pe care mamiferele de sex feminin îl produc pentru a-și hrăni puii.

Cele mai frecvent consumate tipuri provin de la vaci, oi și capre. Oamenii din țările occidentale beau cel mai frecvent laptele de vacă.

Consumul de lapte este un subiect puternic dezbătut în lumea nutriției, așa că s-ar putea să vă întrebați dacă este sănătos sau dăunător.

Mai jos sunt 5 beneficii ale sănătății susținute de știință ale laptelui, astfel încât să puteți decide dacă este alegerea potrivită pentru dvs.

1. Laptele este plin de nutrienți

Profilul nutrițional al laptelui este impresionant. La urma urmei, este conceput pentru a hrăni complet animalele nou-născute. Doar o ceașcă (244 grame) de lapte integral de vacă conține:

Calorii: 146

Proteine: 8 grame

Grăsime: 8 grame

Calciu: 28% din DZR

Vitamina D: 24% din DZR

Riboflavină (B2): 26% din DZR

Vitamina B12: 18% din DZR

Potasiu: 10% din DZR

Fosfor: 22% din DZR

Seleniu: 13% din DZR

Laptele este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv substanțe nutritive care sunt sub-consumate de multe populații. Oferă potasiu, B12, calciu și vitamina D, care lipsesc în multe diete.

2. Laptele este o sursă bogată de proteine

Laptele este o sursă bogată de proteine, o singură cană conținând 8 grame.

Proteinele sunt necesare pentru multe funcții vitale din corpul dumneavoastră, inclusiv creșterea și dezvoltarea, repararea celulară și reglarea sistemului imunitar.

Laptele este considerat o „proteină completă”, ceea ce înseamnă că conține toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru ca organismul dvs. să funcționeze la un nivel optim.

Există două tipuri principale de proteine ​​găsite în lapte – cazeina și proteina din zer. Ambele sunt considerate proteine ​​de înaltă calitate. Prima reprezintă majoritatea proteinelor găsite în laptele de vacă, cuprinzând 70-80% din conținutul total de proteine. Zerul reprezintă aproximativ 20%. Proteina din zer conține aminoacizii cu lanț ramificat, leucina, izoleucina și valina, care sunt toți legați de beneficiile pentru sănătate. Aminoacizii cu lanț ramificat pot fi deosebit de utili în construirea mușchilor, prevenirea pierderii musculare și furnizarea de combustibil în timpul exercițiilor sportive.

Consumul de lapte este asociat cu un risc mai scăzut de pierdere musculară legată de vârstă în mai multe studii. De fapt, consumul mai mare de lapte și produse lactate a fost legat de o masă musculară mai mare a întregului corp și de o performanță fizică mai bună la adulții în vârstă.

De asemenea, s-a dovedit că laptele stimulează repararea musculară la sportivi. De fapt, mai multe studii au demonstrat că consumul de lapte după un antrenament poate reduce leziunile musculare, poate favoriza repararea musculară, poate crește forța și chiar reduce durerea musculară.

4. Sănătatea oaselor

Consumul de lapte a fost mult timp asociat cu oase sănătoase. Acest lucru se datorează combinației sale puternice de substanțe nutritive, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, proteine și (în lactatele alimentate cu iarbă, cu conținut mare de grăsimi) vitamina K2.

Toți acești nutrienți sunt esențiali pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.

Aproximativ 99% din calciu din corpul tău este stocat în oase și dinți.

Laptele este o sursă excelentă de nutrienți pe care se bazează corpul dvs. pentru a absorbi în mod corespunzător calciul, inclusiv vitamina D, vitamina K, fosfor și magneziu.

Adăugarea de lapte și produse lactate în dieta dvs. poate preveni boli osoase, cum ar fi osteoporoza.

4. Previne riscul de obezitate

Mai multe studii au legat aportul de lapte de un risc mai mic de obezitate. Interesant este că acest beneficiu a fost asociat doar cu laptele integral.

Un studiu efectuat pe 145 de copii latino-americani de trei ani a constatat că un consum mai mare de grăsimi din lapte a fost asociat cu un risc mai mic de obezitate infantilă.

Un alt studiu care a inclus peste 18.000 de femei de vârstă mijlocie și în vârstă a arătat că consumul de produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi a fost asociat cu o creștere în greutate mai mică și un risc mai mic de obezitate.

Laptele conține o varietate de componente care pot contribui la pierderea în greutate și pot preveni creșterea în greutate.

De exemplu, conținutul său bogat în proteine ​​vă ajută să nu resimțiți foamea pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce poate împiedica consumul excesiv.

Mai mult, acidul linoleic conjugat din lapte a fost studiat pentru capacitatea sa de a crește pierderea în greutate prin promovarea descompunerii grăsimilor și inhibarea producției de grăsime.

În plus, multe studii au asociat dietele bogate în calciu cu un risc mai mic de obezitate. Dovezile sugerează că persoanele cu un aport mai mare de calciu din dietă au un risc mai mic de a fi supraponderale sau obeze.

Studiile au arătat că nivelurile ridicate de calciu alimentar promovează descompunerea grăsimilor și inhibă absorbția grăsimilor în organism.

5. Este un ingredient versatil

Laptele este o băutură nutritivă care oferă o serie de beneficii pentru sănătate. În plus, este un ingredient versatil care poate fi adăugat cu ușurință la dieta ta.

Recomandare: folosiți pe cât posibil lapte integral sau de la producătorii locali din zona voastră.

Sursă informații: BBC.com

Sursă foto: Pixabay

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Cum au fost făcute lucrări de colectare a apei pluviale la Săsciori. ”Apa nu curge în canal, vine în fața casei”

Publicat

Modul în care au fost făcute lucrări de modernizare pe o stradă din Săsciori este criticat de unii locuitori ai comunei. Unul dintre aceștia spune că apa ce ar trebui colectată în canalizare îi ajunge în fața casei.

”Apa nu mai curge în canal, ci vine la mine în fața casei. Când o să plouă torențial o să-mi între în pivniță și în curte”, spune cititorul Alba24.ro.

Imaginile sunt de pe strada Bisericii, potrivit sursei citate.

Reprezentanții primăriei spun că lucrările au început din 2019 și sunt în desfășurare.

Acestea sunt pentru rețeaua de colectare a apelor pluviale și asfaltări (inclusiv rigole).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA politicienilor din Alba și sumele cu care au contribuit la campania electorală din 2020. Situația la nivel național

Publicat

Expert Forum a făcut publice informații despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Informarea cuprinde, printre altele, detalii despre veniturile și cheltuielile declarate de competitorii electorali pentru alegerile parlamentare din 2020, cu mențiunea că datele finale vor fi publicate în urma controalelor desfășurate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit celor de la Expert Forum, campania la alegerile parlamentare a fost de mai bine de trei ori mai scumpă decât cea din 2016, în ciuda pandemiei și a restricțiilor în care s-a desfășurat.

Mai jos vă prezentăm informații legate de contribuțiile politicienilor care au candidat pe listele din Alba.

Sinteza informațiilor legate de campania electorală din 2020, potrivit Expert Forum:

Partidele politice au declarat la nivel național venituri (contribuții) de 169,49 de milioane de lei, comparativ cu 51,73 de milioane în 2016

Cea mai mare parte din venituri (79 de milioane) reflectă venituri proprii ale candidaților, în timp ce 37 de milioane de lei au fost înregistrate ca împrumuturi.

Patru partide (Plus, Pro România, PSD și USR) au transferat 33 de milioane din conturile partidului, iar alte trei (PNL, PSD, USR) au transferat 17 milioane de lei din subvenții pentru cheltuieli de campanie.

O parte semnificativă din cheltuieli (34%) se leagă de promovarea competitorilor electorali în mediul online, în timp ce o cincime din bani s-au folosit pentru promovarea prin radio, TV și presă.

Deși anul 2020 a fost caracterizat de restricții cauzate de pandemie, competitorii au cheltuit un sfert din bani pe tipărituri (broșuri, flyere și materiale similare), precum și 7% pentru afișe electorale. Reamintim că în perioada de campanie electorală, competitorii electorali nu pot folosi materiale de promovare stradală, cu excepția afișelor.

Strategiile competitorilor au fost relativ diferite. Spre exemplu, Plus a cheltuit aproape 60% din bani pe campania online, în timp ce AUR a alocat peste jumătate din fonduri pentru tipărituri (822 mii din 1,5 milioane lei).

PSD și PNL au cheltuit cei mai mulți bani pe servicii online, aproape o treime. Cele mai puține fonduri au fost alocate cheltuielilor pentru cercetări sociologice

Cheltuielile partidelor au fost apropiate de venituri. Există câteva cazuri unde cheltuielile sunt mari (ex PNL, cu 1,6 milioane de lei) decât veniturile, dar în general diferențele sunt reduse.

Neconcordanțe la AUR

În cazul AUR există necorcordanțe între datele publicate în timpul campaniei electorale și raportul de venituri și cheltuieli publicat pe 15 decembrie.

Astfel, deși la sfârșitul campaniei electorale, AUR avea venituri declarate de 85.100 de lei, în RVC figurează venituri de 1,4 milioane de lei, respectiv cheltuieli de 1.5 milioane.

Potrivit centralizatorului publicat de AEP pe 21 decembrie, valoarea veniturilor este de 85.100 de lei. Cu toate acestea, partidul a solicitat spre rambursare 1,5 milioane de lei, conform datelor AEP de pe 8 ianuarie 2001.

Potrivit informațiilor furnizate de către AEP ca răspuns la o cerere înaintată de EFOR, la această dată informațiile sunt corecte, în măsura în care instituția desfășoară activitatea de control la finalul căreia va publica atât în Monitorul Oficial, cât şi pe pagina web a instituţiei, cuantumul veniturilor şi cheltuielilor rezultate în urma verificărilor, sumele rambursate şi nerambursate, precum şi sancţiunile aplicate.

Un număr de 24 de competitori electorali care au obținut mai mult de 3% din voturile valabil exprimate la nivelul circumscripției electorale în care au candidat au solicitat rambursarea unor sume de 148,32 de milioane de lei, comparativ cu 45,5 milioane de lei în 2016.

Șapte partide politice au dreptul la subvenții pentru rezultatele obținute în urma alegerilor parlamentare, respectiv celor locale: PNL, PSD, USR, AUR, PLUS, PMP, Pro România. Pentru luna ianuarie, AEP a alocat 19,8 milioane de lei pentru subvenții.

Situația de la Alba

Expert Forum a făcut publice și o serie de date legate de finanțarea campaniei electorale în județul Alba și legate de contribuțiile candidaților la funcțiile de deputați și senatori.

Mai jos vă prezentăm lista politicienilor, în funcție de sumele cheltuite și partidele din care fac parte.

Sursă: banipartide.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate