Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Director în Ministerul Economiei: Legea minelor trebuie aprobată de urgenţă. Exploatările miniere vor ţine cont de interesele locale

Publicat

Noua lege a minelor trebuie aprobată în regim de urgenţă, susţine Sorin Găman, director general adjunct în Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, multe dintre resursele de subsol ale României sunt „cantonate” în cariere miniere închise, care ar trebui redeschise.

„Am închis 550 de mine în ultimii ani din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat. Sunt mulţi care vor să investească în acest domeniu. Noua lege a minelor va prevedea şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată în regim de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare”, a spus Găman într-o conferinţă.

Găman a adăugat că în noua lege a minelor vor fi definite o serie de „resurse strategice”, fără să le enumere, dar care vor avea un „anumit” regim de exploatare şi valorificare.

„Încercăm să corectăm ce în 11 ani s-a schimbat la nivel intern şi european, credeam că asta este prioritar”, a mai spus Găman.

De asemenea, noua lege a minelor va conţine prevederi prin care exploatările miniere vor trebui să ţină cont de interesele comunităţilor locale.

sursa: mediafax

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax