Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul Anghel Bogin împărţea, cu dus-întors, stimulentele la Direcţia de Finanţe Alba

Publicat

Potrivit unor surse din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, Anghel Ştefan Bogin – fostul director coordonator arestat de DNA, la sfârşitul săptămânii trecute – a acordat stimulente angajaţilor, în mai multe rânduri,  cu condiţia returnării unei părţi din sumele respective.

Astfel, o parte din stimulentele acordate angajaţilor de la Direcţia Finanţelor Publice Alba a fost returnată fostului director, care a folosit banii pentru finanţarea Clubului de fotbal „Unirea” Alba Iulia sau în scopuri de-a dreptul caritabile, cum ar fi donaţii pentru activităţi ale  bisericilor – sponsorizarea unui cor.  Astfel, Anghel Bogin a profitat de faptul că aproba, în calitate de director, listele cu stimulente şi le-a propus angajaţilor, în schimbul aprobării unor sume mai mari, să returneze, în ambele cazuri, o sumă totală de circa 500 milioane lei vechi. În primul caz, prin care a fost finanţată echipa de fotbal Unirea, valoarea stimulentelor acordate pentru 30 de angajati a fost mărită cu aproape 300 milioane lei vechi, fiecare dintre beneficiari urmând să-i returneze suma convenită. Cu banii respectivi, directorul DGFP Alba a plătit abonamente la loja oficială a Stadionului „Unirea” Alba Iulia, fiind astfel apreciat drept unul dintre cei care fac eforturi pentru susţinerea financiară a fotbalului albaiulian, pe atunci în Liga I.

Trasă la indigo după prima operaţiune, aproximativ 200 milioane lei vechi rezultaţi din cea de-a doua listă de stimulente aprobată de director au fost donaţi, din partea acestuia, la un cor bisericesc. Mai mulţi angajaţi din cadrul DGFP Alba  confirmă operaţiunile cu stimulente făcute de fostul director, dar nu sunt siguri că banii returnaţi au fost folosiţi în scopurile declarate, la vremea aceea, de Anghel Bogin, decât în cazul abonamentelor premium la meciurile din Liga I a echipei de fotbal Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax