Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul ANM, Elena Mateescu: Consecințe dramatice ale vremii pentru noul an agricol. Este prezentă deja seceta extremă

Publicat

Vremea se încălzește din nou la valori peste media perioadei și începutul lunii decembrie va fi mai cald decât de obicei. 

Este estimarea Elenei Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, făcută la Antena 3, vineri seară.

Ea avertizează asupra consecințelor dramatice pe care lipsa precipitațiilor și căldura excesivă în această perioadă le au asupra noului an agricol care a început la 1 septembrie.

Aceasta a spus că în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie din punct de vedere termic, ar trebui să ne așteptăm la o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara.

Această prognoză rămâne și pentru următoarea săptămână, 5-12 decembrie, cel puțin arată informațiile la acest moment.

„Va fi foarte important ceea ce se întâmplă în această săptămână 21-28 noiembrie pentru că, așa cum arată informațiile din punct de vedere agrometeorologic la acest moment pentru noul an agricol 2022-2023, care a început la 1 septembrie, observăm că încă în partea de Sud-Est a țării, seceta extremă, puternică și moderată, este prezentă„, a afirmat Elena Mateescu.

Deja pentru zona de sud-est, începând chiar de duminică valorile de temperaturi depășesc 20 de grade. Din păcate, consecințele sunt dramatice.

„Dacă ne uităm la progresia statistică, ultimii ani au fost din ce în ce mai săraci în precipitații. Temperatura a crescut de la an la an.

Pe baza acestor modele, anul 2023 nu va putea face excepție. Este posibil să se alăture seriei anilor celor mai călduroși”, a explicat meteorologul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax