Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul ANM: Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Codul Portocaliu de caniculă, extins duminică şi în sudul ţării

Publicat

Meteorologii vor actualiza vineri avertizările Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă și disconfort termic accentuat. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, avertizarea de Cod Portocaliu va fi extinsă duminică pentru zona de sud a țării. 

„Astăzi și mâine (n.r. vineri și sâmbătă) rămânem pe avertizarea de Cod Portocaliu pentru partea de Vest, Nord-Vest, Sud-Vest a țării, respectiv Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului.

Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Vorbim de temperaturi între 38-40 de grade și minime care nu vor coborâ sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pentru ziua de duminică extindem avertizarea meteorologică de Cod Portocaliu pentru zona de sud a țării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a țării maximele vor fi cuprinse între 38-40 de grade, nopțile tropicale, minimele nu vor coborâ sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi în continuare accentuat, cu pragul de temperatură – umezeală peste 80 de unități.

Vorbim și de avertizarea meteorologică de Cod Galben, astăzi și mâine (n.r. vineri și sâmbătă), care rămâne valabilă de asemenea în cea mai mare parte a țării, pentru că și în aceste zone valorile de temperaturi vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade.

Pentru ziua de duminică și luni vorbim tot de o avertizarea meteorologică de Cod Galben, pentru că în regiunile sudice și sud-estice temperaturile rămân între 35 și 37 de grade.

Semnalul pentru intervalul 25 iulie – 22 august, prin actualizarea estimărilor pentru intervalul de o lună, la nivelul celor patru săptămâni, rămânem pe un fond de vreme caldă și cu semnal pentru un deficit de precipitații, fapt care va accentua și posibil, cu siguranță se va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din țară, așa cum este prezentă și în acest moment.

Pentru ziua de duminică, în jumătatea de nord a țării, după orele amiezii, vor fi și manifestări specifice instabilității atmosferice, vijelii și averse torențiale”, a precizat directorul general al ANM, dr. Elena Mateescu, vineri dimineața, într-o intervenție în cadrul videoconferinței cu prefecții pe tema măsurilor de intervenție pentru combaterea efectelor caniculei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax