Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Preferă mediul… de afaceri: Directorul APM Alba, Vasile Todea a demisionat de teamă că va fi acuzat de incompatibilitate

Publicat

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Vasile Todea a demisionat din funcţie. Acesta a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, începând de joi, nu se va mai afla la conducerea APM Alba, iar în locul său va fi numită temporar Doina Bărbat, care până în prezent ocupa postul de şef al Serviciului Reglementări din cadrul instituţiei.

Vasile Todea a declarat că a a luat această decizie deoarece doreşte să se dedice întrutotul firmei sale de arhitectură peisagistică la care este unic acţionar, „Luxor LDT” SRL Alba Iulia, dar nu ascunde faptul că la baza hotărârii sale au stat salariile mici din sistemul public. „Pentru mine, peisagistica este o pasiune de mulţi ani, acum 20 de ani când am înfiinţat această firmă nu era atât de mult de lucru, dar prin dezvoltarea societăţii şi a aderării noastre la Uniunea Europeană s-au deshis noi oportunităţi”, a explicat Vasile Todea. Acesta a precizat că au intervenit posibilităţi de licitaţii pentru firma sa, iar acest lucru l-a încurajat să facă acest pas.

Directorul APM Alba a anunţat că va rămâne în PDL Alba, deoarece este unul dintre membrii fondatori ai partidului. Vasile Todea l-a informat personal, marţi, pe primarul Mircea Hava despre demisia sa şi l-a sfătuit să fie foarte atent în alegerea noii conduceri. „După 14 ani în această instituţie mă despart cu regret, dar trebuie să mă ocup de dezvoltarea firmei mele. Aseară l-am anunţat pe Mircea Hava despre decizia mea şi i-am sugerat ca noul director la Mediu să fie un om cu şcoală, deoarece munca pe care o implică această funcţie este una enormă. Eu las echipa de aici în Liga Campionilor şi sper să nu ajungă pe un loc mai jos”, a conchis Vasile Todea.

De-a lungul activităţii sale la conducerea APM Alba, Vasile Todea a fost acuzat în repetate rânduri de către ONG-urile de mediu, de incompatibilitate în funcţie prin prisma acţiunilor întreprinse prin firma sa de peisagistică. Potrivit fostului director, acesta a avut pe rol peste 50 de procese cu ONG-urile, dar pe care le-a câştigat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax