Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu cere eliberarea din arest preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia. DNA îl acuză de mită

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, astăzi, judecarea dosarului de mită în care cercetat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Silvestru Tomuţa a fost arestat pentru 29 de zile, joi, prin decizie a Tribunalului Alba, după ce săptămâna trecută procurorii DNA au dispus reţinerea acestuia pentru că ar fi pretins suma de 2.000 de euro pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei, unei societăţi.

Silvestru Tomuţa a formulat recurs împotriva acestei hotărâri, iar acesta s-a judecat marţi, la Curtea de Apel Alba Iulia. Magitraţii au respins recursul şi a admis propunerea DNA de arestare preventivă. Sentinţa este definitivă.

Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

Astăzi, 06.03.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul T.S. împotriva hotărâri Tribunalului Alba din 01.03.2012 prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, formulată de către D.N.A. Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul urmând să fie cercetat în  continuare în stare de arest preventiv.

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile şi reţinerea inculpatului  se poate vedea comunicatul de presă din 01.03.2012 publicat pe site-ul D.N.A. https://www.pna.ro/ „.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2011 – februarie 2012, Silvestru Tomuţa, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale sibiene (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de cinci ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de cinci ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

În 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei, ca primă tranşă din banii pretinşi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax