Connect with us
Publicitate

Uncategorized

UPDATE: Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, arestat preventiv prin decizie a Tribunalului Alba. Este cercetat pentru luare de mită

Publicat

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, a fost arestat preventiv pe 29 de zile, în urma unei hotărâri a Tribunalului Alba, după ce procurorii DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia, l-au reţinut iniţial pentru 24 de ore, miercuri, sub acuzaţia de luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Vă prezentăm comunicatul DNA:

„Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Silvestru Tomuţa a fost arestat preventiv, în urma acceptării propunerii procurorilor DNA, de Tribunalul Alba. Decizia nu este definitivă.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Alba, Silvestru Tomuţa a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Vă prezentăm comunicatul în acest sens:

„În data de 01.03.2012, la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Tomuţa Silvestru, acuzat de săvârşirea infracţiunii luare de mită, prevăzută de art.254 alin 1 Cod penal raportat la art.6 din Legea 78/2000.

Tribunalul Alba a admis propunerea DNA şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile a inculpatului, începând din 01.03.2012.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea a fost atacată cu recurs de către inculpat, recurs ce se va  judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax