Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Directorul general „Romarm” a vorbit despre planurile de revigorare a Fabricii de Arme Cugir

Publicat

Directorul general al Companiei Naţionale „Romarm”, Vasile Crişan a fost prezent, vineri, în conferinţa de presă PD-L Alba, pentru a vorbi despre planurile de revigorare a Fabricii de Arme Cugir şi a Uzinei Mecanica Cugir. Acesta precizat că, în momentul în care a preluat conducerea „Romarm”, la nivelul Fabricii de Arme Cugir exista un singur contract, derulat de 16 ani şi nici un alt proiect ce ar putea duce la eficientizarea activităţii:

„Nu este posibil ca, timp de 16 ani, să nu se fi întâmplat nimic pe profilul ăsta. Este momentul să nu mai apelăm la Minister pentru a primi bani pe lunile în care nu există activitate şi să ne îndreptăm spre piaţa externă şi spre partenerii care ne-ar putea sprijini în înlocuirea contractelor vechi, cu unele noi şi eficiente”, a spus Crişan.
Vasile Crişan a anunţat că în prezent există parafate două contracte cu ţări din Europa pentru care se aşteaptă licenţa de la „Agex”. Valoarea acestora este de aproximativ 60 de milioane de dolari, iar, odată concretizate, vor contribui la relansarea industriei speciale din judeţul Alba.

Alte contracte avute în vedere de către directorul general „Romarm” vizează exportul de tehnică militară, respectiv pistoale mitralieră de calibru 7,62 în ţări din Orientul Mijlociu.

Planurile de revitalizare a Fabricii de Arme Cugir şi a Uzinei Mecanice Cugir vin ca urmare a vizitei Comisiei de Apărare a Senatului din data de 26 ianuarie, care a identificat potenţialul judeţului nostru de producere a muniţiei de tip NATO şi şi-a manifestat sprijinul în vederea dezvoltării industriei de apărare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax