Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Directorul general „Romarm” a vorbit despre planurile de revigorare a Fabricii de Arme Cugir

Publicat


Directorul general al Companiei Naţionale „Romarm”, Vasile Crişan a fost prezent, vineri, în conferinţa de presă PD-L Alba, pentru a vorbi despre planurile de revigorare a Fabricii de Arme Cugir şi a Uzinei Mecanica Cugir. Acesta precizat că, în momentul în care a preluat conducerea „Romarm”, la nivelul Fabricii de Arme Cugir exista un singur contract, derulat de 16 ani şi nici un alt proiect ce ar putea duce la eficientizarea activităţii:

„Nu este posibil ca, timp de 16 ani, să nu se fi întâmplat nimic pe profilul ăsta. Este momentul să nu mai apelăm la Minister pentru a primi bani pe lunile în care nu există activitate şi să ne îndreptăm spre piaţa externă şi spre partenerii care ne-ar putea sprijini în înlocuirea contractelor vechi, cu unele noi şi eficiente”, a spus Crişan.
Vasile Crişan a anunţat că în prezent există parafate două contracte cu ţări din Europa pentru care se aşteaptă licenţa de la „Agex”. Valoarea acestora este de aproximativ 60 de milioane de dolari, iar, odată concretizate, vor contribui la relansarea industriei speciale din judeţul Alba.

Alte contracte avute în vedere de către directorul general „Romarm” vizează exportul de tehnică militară, respectiv pistoale mitralieră de calibru 7,62 în ţări din Orientul Mijlociu.

Planurile de revitalizare a Fabricii de Arme Cugir şi a Uzinei Mecanice Cugir vin ca urmare a vizitei Comisiei de Apărare a Senatului din data de 26 ianuarie, care a identificat potenţialul judeţului nostru de producere a muniţiei de tip NATO şi şi-a manifestat sprijinul în vederea dezvoltării industriei de apărare.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum va arăta SUPER-CLĂDIREA Liceului Tehnologic din Sebeș, în valoare de aproape 36 de milioane de lei

Publicat

Liceul Tehnologic din Sebeș va avea o nouă clădire, care va costa 35, 8 de milioane de lei. Cel puțin aceasta este suma alocată din finanțare europeană și contribuție proprie, aprobată și în Consiliul Local. Potrivit proiectului, noua clădire va avea 34 de săli de clasă, laboratoare, sală de sport și de festivități și va […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate