Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorul OIRPOSDRU Centru, Dorin Nistor asigură că plăţile către România pe programele de resurse vor fi reluate la mijlocul lunii martie

Publicat

Comisia Europeană va relua plăţile pe POSDRU la mijlocul lunii martie. Aceasta este asigurarea directorului OIR POSDRU Centru, Dorin Nistor care a declarat că se fac eforturi ca, în cel mai scurt timp, să se ducă la capăt toate recomandările, astfel încât să se reia rambursările în cadrul acestui program. Acesta susţine că sistarea rambursărilor este o procedură uzuală, pe termen scurt şi o măsură de precauţie a Comisiei Europene, ce se ridică imediat ce statul membru corectează deficienţele.

Dorin Nistor atrage atenţia asupra diferenţei majore care există între întreruperea plăţilor pe POSDRU şi suspendarea programului POSDRU. „Suspendarea presupune blocarea întregului program, situaţie care nici nu s-a luat în considerare acum, cu atât mai mult cu cât în anul 2011 s-a reuşit încasarea de la Comisie a sumelor angajate. În acest moment, Autoritatea de Management face plăţi către beneficiari de la bugetul de stat, iar procedura de selecţie a proiectelor se desfăşoară normal. Pot să spun că împreună cu noi OIR-urile, AMPOSDRU face eforturi ca până la mijlocul lunii martie să se ducă la capăt toate recomandările, astfel încât Comisia Europeană să reia rambursările în cadrul acestui program”, a explicat Nistor.

Potrivit directorului OIR POSDRU Centru, în acest moment, o atenţie deosebită este acordată termenelor de procesare a cererilor de rambursare, astfel încât să nu mai existe întârzieri la plata către beneficiari.

”Menţionăm că plata se face de la bugetul de stat care la rândul său recuperează sumele de la CE. În acest sens, prin instrucţiunea 57 din 20.02.2012, se introduce pe site-ul www.fseromania.ro, domeniul registrului unic al cererilor de rambursare şi a cererilor de prefinanţare prin care se urmăreşte fiecare cerere, de la momentul depunerii până la plata ei de către Autoritatea de Management, asigurând astfel şi o transparenţă asupra activităţii noastre.

Ne propunem ca OIRPOSDR Centru să acorde o importanţă cât mai mare beneficiarilor şi o promovare mai mare a POSDRU, inclusiv cu deplasările în diferite zone, mai ales acolo unde există nevoi de aplicare a programelor noastre. Venim astfel în întâmpinarea potenţialilor beneficiari care pot fi atât instituţii publice, precum şi persoane juridice. Dorim să aducem o atitudine pro-activă şi transparentă, atitudine pe care o consider esenţială în relaţia cu solicitanţii şi beneficiarii proiectelor”, a conchis Dorin Nistor.

Reamintim că, deficienţele majore ale sistemului de management şi control ale programului POSDRU  a determinat Comisia Europeană să întrerupă plăţile pentru cererile în curs. Problemele au fost identificate de Autoritatea română de audit şi se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel. Prin urmare, rambursările către România au fost amânate temporar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. LAE

    marți, 21.02.2012 at 12:11

    FONDURI PENTRU **** !!!

  2. bianu

    marți, 21.02.2012 at 18:05

    catelus cu parul cret,fura rata din cotet si l-am prins cu rata – n gura ,dar se jura ca nu fura!!!

  3. nasu

    vineri, 24.02.2012 at 04:28

    Parca ministru muncii a zis ca nu se vor relua inainte de sfarsitul lui APRILIE!!!…vorbeste sa nu taca!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax