Connect with us
Publicitate

AIUD

Directorul Penitenciarului Aiud, amenințat cu moartea de același deținut care a amenințat că îl ucide și pe Klaus Iohannis

Publicat

aiud penitenciar

Costin Munteanu, un deținut al Penitenciarului Aiud, l-a amenințat cu moartea pe directorul închisorii, prin intermediul a trei scrisori trimise pe adresa penitenciarului.

Munteanu este deținutul care l-a amenințat cu moartea și pe președintele României, Klaus Iohannis, fapta pentru care a și fost condamnat. 

Bărbatul execută o pedeapsă de 15 ani pentru omor, după ce în anul 2015 și-a ucis, cu sânge rece, iubita. Acesta a mers alături de femeie, în Munții Șureanu, la Peștera Vacii, iar după ce au întreținut raporturi sexuale a ucis-o și i-a ascuns cadavrul într-o zonă greu accesibilă din jurul peșterii.

Pentru a-l amenința pe directorul Penitenciarului Aiud, bărbatul ar fi fost ajutat din exterior. În 18 martie 2022, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe bărbat pentru ultraj.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, Munteanu a trimis trei scrisori, în care a scris că îi va tăia gâtul directorului sau că îl va ucide și îi va arunca trupul într-o fântână ori că îi va da foc acestuia cu doi litri de benzină.

În toate cele trei scrisori, bărbatul a menționat că ar fi comis fapte similare. Scrisorile au fost trimise în anul 2018, din afara penitenciarului.

Mai exact, bărbatul le-a scris, dar le-a semnat cu alte nume, apoi le-a trimis unei persoane din afara închisorii. Persoana care le-a primit le-a pus în plic și le-a trimis pe adresa închisorii, fiind destinate către directorul instituției. Persoana care l-a ajutat pe acesta nu a mai putut fi audiată de anchetatori, deoarece între timp a decedat.

CITEȘTE ȘI: Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu moartea printr-o scrisoare trimisă de un criminal închis la Aiud

”În cursul lunii mai 2018, inculpatul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud și era confruntat cu mediul carceral şi avea probleme de acomodare. Astfel, inculpatul a luat rezoluţia infracţională de a-l amenința pe directorul Penitenciarului Aiud și a redactat personal, olograf, trei scrisori de ameninţare, disimulând identitatea sa, prin folosirea datelor personale ale martorilor (…) pe care le-a expediat, cu sprijinul soției sale, prin poştă, la data de 08.05.2018, 22.05.2018 și 24.05.2018, pe adresa Penitenciarului Aiud, fiind destinate persoanei vătămate”, se arată în motivarea instanței.

O scrisoare similară a fost trimisă și pe adresa președintelului Klaus Iohannis

În anul 2020, bărbatul a fost codamnat la un an de închisoare după ce, într-o scrisoare trimisă pe adresa Administrației Prezidențiale, l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis.

Mai exact, a scris că îi va tăia capul și îl va ascunde.

CITEȘTE ȘI: Deținutul de la Aiud, care l-a amenințat cu moartea pe Iohannis, a făcut apel la pedeapsa primită

Pedeapsa pentru amenințarea directorului Penitenciarului Aiud

Costin Munteanu a fost condamnat la un an de închisoare cu exectuare, pentru amenințarea directorului Penitenciarului Aiud. Condamnarea se adaugă pedeapsei principale, pentru crima comisă în 2015.

Momentan, pedeapsa de un an de închisoare a fost dată în primă instanță, iar bărbatul o poate ataca la instanța superioară.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax