Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul Serviciului Patrimoniu din Primăria Sebeș, CONDAMNAT definitiv pentru evaziune fiscală


Publicat

O.D. Octavian, directorul Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului (SPAP) din Primăria Sebeș a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. 

Potrivit instanței, acesta nu mai poate deține o funcție publică pentru doi ani de zile. 

Până la publicarea articolului, nici primarul Dorin Nistor și nici purtătorul de cuvânt al instituției, Nadia-Diana Mitrea nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. De asemenea, nici O.D. Octavian nu a putut fi contactat de reporterii Alba24.ro.

UPDATE: O.D. Octavian a atacat sentința de la Curtea de Apel Alba Iulia, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cursul zilei de 15 iunie. 

Prima condamnare în instanță a fost luată la Tribunalul Alba, pe 27 septembrie 2019, iar, în urma apelului, decizia definitivă a fost dată la Curtea de Apel Alba Iulia, pe 11 iunie.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, bărbatul a fost obligat la muncă în folosul comunității, la Primăria Șugag sau la instituția unde este director – Primăria Sebeș.

Potrivit motivării magistraților de la instanța de fond,” (…) în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat (TVA și impozit pe profit), în perioada 2014-2015, inculpatul a achiziționat de la persoane necunoscute un număr de 27 facturi fictive și chitanțe aferente, ce nu au la bază operațiuni comerciale reale, pe care ulterior a decis să le înregistreze în evidența contabilă a societății Saradora SRL.

Cele 27 de facturi fictive reprezintă achiziții fictive de mărfuri în cuantum total de 103.544 lei (83.502 lei bază și TVA în cuantum de 20.042 le i) emise în numele furnizorilor (…) parteneri care nu au confirmat relațiile comerciale prin declarațiile informative depuse la organele fiscale”, se arată în documentul citat.

”(…) admite apelurile declarate de inculpatul O. D. OCTAVIAN și de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, (….) pronunţată de Tribunalul Alba în dosar (….), pe care o desfiinţează sus aspectul laturii penale în ceea ce priveşte locul unde se va desfăşura munca în folosul comunităţii și sub aspectul laturii civile, în ceea ce privește neobligarea inculpatului la plata accesorilor în favoarea părții civile precum și a dispoziției de ridicare a sechestrului asigurator. (….) pe durata termenului de supraveghere inculpatul O. D. OCTAVIAN va presta un număr de 60 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, la una dintre următoarele instituţii comunitare: Primăria Municipiului Şugag, Primăria Sebeş. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în contradictoriu cu inculpatul O. D. Octavian și în consecință obligă inculpatul să plătească părții civile suma reprezentând accesorii fiscale calculate la debitul principal de 33.586 de lei, de la data nașterii obligației și până la data plății efective a acestuia.

Menține sechestrul asigurator instituit prin Ordonanța din data de 07.11.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, dispusă în dosar nr.247/P/2017. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei decizii. În baza art.275 alin.6 C. pr. pen., onorariul parţial acordat apărătorului din oficiu, în cuantum de 250 lei, va fi achitat din fondurile Ministerului Justiției. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 11.06.2020”, se arată în minuta de la Curtea de Apel Alba Iulia.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Ploaie scurtă dar puternică, la Alba Iulia. Câteva străzi, sub ape în câteva minute

Publicat

O ploaie scurtă dar puternică a dus, sâmbătă, la inundarea câtorva străzi din Alba Iulia. 

Mai mulți cititori Alba24 au transmis o serie de fotografii și filmări. 

Zona intersecției de la Gară, una dintre cele mai joase locuri din oraș, s-a inundat și canalizarea a refulat.

De asemenea, s-a inundat pasajul subteran din centru (Erol), din zona Primăriei. Pompierii au fost chemați pentru evacuarea apei.

A plouat puternic și în cartierul Cetate, în Ampoi și în Cetatatea Alba Carolina.

Apa s-a adunat pe carosabil, dar mașinile nu au întâmpinat probleme deosebite.

”A venit foarte repede. În două, trei minute, strada era plină de apă. Venea de pe toate străzile și dintre blocuri” a transmis o cititoare, aflată în zona intersecției din Cetate (Mercur).

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică pentru jumătatea de Sud – Vest a județului Alba. Ploi și vânturi puternice

Publicat

Autoritățile au emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabil în aproape o jumătate din țară, și parțial în județul Alba. 

Intervalul de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții;

Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70 – 90 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

La Alba Iulia a plouat scurt, ar puternic, în jurul orei 11,00.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Alba Iulia curată”, la final. Blocurile cele mai îngrijite din oraș, care au câștigat competiția lansată de primărie

Publicat

Vineri, 3 iulie 2020, a avut loc închiderea primei ediții a concursului „Alba Iulia curată”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

În competiție au participat 56 de blocuri din municipiu, dar pe podium au fost doar 3 locuri. 

Toți participanții au primit diplomă de participare și câte un pachet constând în produse de curățenie și dezinfecție (detergent de pardoseli, detergen de geamuri, dezinfectanți de mâini și dezinfectanți de suprafețe).

Primele 3 locuri din concurs au fost ocupate de:

– Blocul 9B (str. Livezii) din Asociația de Proprietari Ampoi I – locul al III-lea – premiu în valoare de 2.000 lei

– Blocul V6 (B-dul Revoluției 1989) din Asociația de Proprietari Luceafarul – locul al II-lea – premiu în valoare de 3.500 lei

– Blocul L2 (str. Gheorghe Șincai) din Asociația de Proprietari CT 20 – locul I – premiu în valoare de 5.000 lei.

Conform regulamentului concursului premiile reprezintă o finanțare a municipalității pentru continuarea proiectului în folosul câștigătorilor ce va fi virată în contul asociațiilor de proprietari din care fac parte câștigătorii cu obligația utilizării sumelor strict în favoarea celor premiați.

Finanțarea va putea fi folosită pentru reparații, investiții și întreținerea spațiilor comune.

  • „Alba Iulia curată, a fost un exercițiu și un exemplu perfect de civism pur, într-o perioadă tulbure. Nu mă îndoiesc că, în condiții normale, fără amenințarea pandemiei, lucrurile ar fi stat chiar mai bine însă sunt impresionat de modul în care v-ați implicat, fiecare dintre dumneavoastră. Nu contest că mai e o cale lungă până la perfecțiune, dar drumul pe care l-am și l-ați ales e cel corect și rezultatele se văd. Mătura și fărașul vor fi mereu sfinte, totul e să fie folosite” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar

Campania “Alba Iulia curată” a fost derulată de Primăria Alba Iulia începând din 15 octombrie 2019, în tot orașul.

Provocarea a fost lansată majorității albaiulienilor, respectiv celor care locuiesc la bloc și care gospodăresc importante suprafețe de spații verzi, alei și trotuare aflate în vecinătatea imobilelor lor.

Intenția clară a fost să dezvoltăm implicarea socială și spiritul de comunitate, și, urmând exemplul altor administrații publice să încercăm să-i implicăm direct pe albaiulieni într-unamplu program de măsuri de curățenie și salubrizare.

Situația actuală cauzată de pandemia de COVID-19 a dus la mici schimbări în etapele proiectului propus.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Hopârta. Au ars puii de găină și iepurii aflați în interiorul unui grajd

Publicat

Detașamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un grajd în localitatea Turdaș, comuna Hopârta, au transmis reprezentanții ISU Alba.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe întreaga suprafață a grajdului, care era de aproximativ 60 de metri pătrați.

”În interiorul grajdului se aflau în jur de 35 de pui de găină și 23 de iepuri care din nefericire nu au putut fi salvați”, potrivit ISU.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate