Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul Serviciului Patrimoniu din Primăria Sebeș, CONDAMNAT definitiv pentru evaziune fiscală

Publicat

O.D. Octavian, directorul Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului (SPAP) din Primăria Sebeș a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. 

Potrivit instanței, acesta nu mai poate deține o funcție publică pentru doi ani de zile. 

Până la publicarea articolului, nici primarul Dorin Nistor și nici purtătorul de cuvânt al instituției, Nadia-Diana Mitrea nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. De asemenea, nici O.D. Octavian nu a putut fi contactat de reporterii Alba24.ro.

UPDATE: O.D. Octavian a atacat sentința de la Curtea de Apel Alba Iulia, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cursul zilei de 15 iunie. 

Prima condamnare în instanță a fost luată la Tribunalul Alba, pe 27 septembrie 2019, iar, în urma apelului, decizia definitivă a fost dată la Curtea de Apel Alba Iulia, pe 11 iunie.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, bărbatul a fost obligat la muncă în folosul comunității, la Primăria Șugag sau la instituția unde este director – Primăria Sebeș.

Potrivit motivării magistraților de la instanța de fond,” (…) în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat (TVA și impozit pe profit), în perioada 2014-2015, inculpatul a achiziționat de la persoane necunoscute un număr de 27 facturi fictive și chitanțe aferente, ce nu au la bază operațiuni comerciale reale, pe care ulterior a decis să le înregistreze în evidența contabilă a societății Saradora SRL.

Cele 27 de facturi fictive reprezintă achiziții fictive de mărfuri în cuantum total de 103.544 lei (83.502 lei bază și TVA în cuantum de 20.042 le i) emise în numele furnizorilor (…) parteneri care nu au confirmat relațiile comerciale prin declarațiile informative depuse la organele fiscale”, se arată în documentul citat.

”(…) admite apelurile declarate de inculpatul O. D. OCTAVIAN și de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, (….) pronunţată de Tribunalul Alba în dosar (….), pe care o desfiinţează sus aspectul laturii penale în ceea ce priveşte locul unde se va desfăşura munca în folosul comunităţii și sub aspectul laturii civile, în ceea ce privește neobligarea inculpatului la plata accesorilor în favoarea părții civile precum și a dispoziției de ridicare a sechestrului asigurator. (….) pe durata termenului de supraveghere inculpatul O. D. OCTAVIAN va presta un număr de 60 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, la una dintre următoarele instituţii comunitare: Primăria Municipiului Şugag, Primăria Sebeş. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în contradictoriu cu inculpatul O. D. Octavian și în consecință obligă inculpatul să plătească părții civile suma reprezentând accesorii fiscale calculate la debitul principal de 33.586 de lei, de la data nașterii obligației și până la data plății efective a acestuia.

Menține sechestrul asigurator instituit prin Ordonanța din data de 07.11.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, dispusă în dosar nr.247/P/2017. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei decizii. În baza art.275 alin.6 C. pr. pen., onorariul parţial acordat apărătorului din oficiu, în cuantum de 250 lei, va fi achitat din fondurile Ministerului Justiției. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 11.06.2020”, se arată în minuta de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate