Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul Teatrului din Sibiu sprijină proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană – 2020”. Vezi ce propune

Publicat

Iniţiatorul proiectului „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană – 2020”, Florin Roman continuă demersurile de concretizare a acestuia, reuşind atragerea unui nou susţinător al campaniei. Este vorba despre directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, care a venit cu idei concrete privind modul în care ar putea fi transformat acest deziderat în realitate.

Constantin Chiriac: „Degeaba aveţi o cetate reabilitată şi un patrimoniu istoric incredibil, dacă voi puneţi toată treaba asta frumos în vitrină şi puneţi un clopot de sticlă pe ea”

Potrivit lui Florin Roman, Constantin Chiriac a fost „creierul” Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007 şi omul care, împreună cu echipa sa de la Sibiu, este dispus să susţină Alba Iulia. „L-am întrebat pe dl. Chiriac dacă avem șanse? Răspunsul a fost DA, dacă vă construiţi teatrul cât mai repede. Un asemenea proiect este deja în lucru la CJ, trebuie doar urgentat. Voi cere asta consilierilor județeni, pentru că timpul trece. Mi-a spus că publicul se formează în ani, iar trupele pot fi aduse din ţară, nefiind neapărat nevoie de actori profesioniști angajați imediat. Timpul trece, deși 2020 pare îndepărtat. În 2014-2015 se stabilește deja candidatura pentru 2020. Mi-a mai spus că degeaba avem o cetate reabilitată şi un patrimoniu istoric incredibil, dacă <voi puneţi toată treaba asta frumos în vitrină şi puneţi un clopot de sticlă pe ea. Dacă această cetate nu va prinde viaţă, nu vor fi organizate evenimente, spectacole, atât în interiorul, cât şi în exteriorul ei, atunci nu va rămâne decât o chestiune de vitrină>”, a explicat Florin Roman.

Acesta este de părere că, dacă vor fi lăsate la o parte disputele politice, Alba Iulia are toate şansele să devină Capitală Culturală Europeană în 2020. „Vor veni turişti care vor lăsa banii aici, pentru că vor sta mai mult decât 2-3 zile şi nu vom mai face turism de tranzit. Mai avem ca şi argumente Drumul Vinului, Drumul Aurului şi Drumul Împăratului. Aici trebuie gândit un proiect turistic integrat”, a mai declarat Florin Roman.

Şanse mai mari pentru Alba Iulia: Cuplarea cu Cluj-Napoca

Una dintre variantele luate în considerare de iniţiatorii acestei campanii este cuplarea Alba Iuliei cu Clujul, în cadrul acestui proiect. „Opinia domnului Chiriac este că se poate, dar în competiție directă, urmând ca acela care pierde să preia o parte din evenimente. De exemplu, după Capitala Culturală Europeană 2007, acum, Sibiul a preluat o parte din TIFF-ul Clujului şi o altă parte din Festivalul <George Enescu> de la București”.

Toate aceste idei care se pot transforma în atuuri pentru municipiul nostru în competiţia pentru transformarea în Capitală Culturală Europeană în 2020 vor fi discutate pe larg, duminică, în cadrul şedinţei Comitetului de Iniţiativă, organizat la Vila „Elisabeta”, începând cu ora 10.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Heidi

    marți, 02.07.2013 at 22:42

    Eu sunt din Sibiu, dar ma bucur foarte mult ca Alba-Iulia condideaza la statutul de CCE ’20 sau ’21. Alba-Iulia este un oras din Transilvania incarcat de istorie si un oras absolut minunat. Ar fi grozav ca un oras din Transilvania sa castige acesta titulatura, mai ales Alba-Iulia chiar si in parteneriat cu Clujul, dar sper ca niciodata Brasovul 🙂 Mult succes, Alba-Iulia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax