Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dîrzu: Guvernul dă bani pentru Alba Iulia, primăria pune biruri pe cetățeni

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, susţine că majoritatea lucrărilor care se desfășoară în Alba Iulia sunt finanțate de Guvernul PSD-ALDE. Potrivit politicianului, dacă vorbim de proiecte de investiții, „Alba Iulia a primit mai mulți bani de la Guvernul PSD decât a primit de la toate guvernele Băsescu-Boc”.

„Numai în acest an, Alba Iulia a primit de la Guvern bani pentru următoarele investiții:

1. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a alocat 98% din banii necesari pentru reabilitarea Sălii Unirii. Valoarea proiectului este de 9,1 milioane de lei din care: de la bugetul de stat (MDRAP): 8.933.636 lei (inclusiv TVA) aprox. 2 milioane de euro de la bugetul local (cofinanțare CJA) 175.623 lei (inclusiv TVA)

2. Monumentul Marii Uniri finanțat de Ministerul Culturii – 10.209.700 lei cu TVA

3. Reabilitare clădire Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” – 1.282.000 lei din PNDL

4. Reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” (liceu pe care Mircea Hava îl urăște, lăsându-i pe elevi și profesori pe drumuri) – 4.036.000 lei PNDL

5. Modernizare drumuri Zona Dealul Furcilor – Str. Izvorului, Str. Nicolae Labiș, str. Barbu Catargiu – 1.761.300 lei prin PNDL

6.Reabilitare – str. Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței cartier Oarda – 8.800.000 lei din PNDL

7. Reabilitare str. Brândușei – 16.756.564 lei

8. Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru expozițional Corp Principal E – de la bugetul de stat 2.738.537 lei, cofinanțare UE 17.905.821 lei.

Astfel, orașul nostru a primit în total aproximativ 32.637.470 lei de la Guvern numai prin programul PNDL 2, în timp ce actuala administrație locală se ocupă doar cu marcarea și taxarea locurilor de parcare și cu organizarea de spectacole scumpe.

Pentru mine, investițiile în Alba Iulia au fost și vor rămâne importante și asta se vede cu ochiul liber. Continui să promovez Alba Iulia și pe albaiulieni la București, în ciuda piedicilor venite din partea administrației locale liberale”, transmite deputat PSD de Alba, Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax