Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Noi materii obligatorii și opționale pentru elevii de gimnaziu și liceu, din 2025. Anunțul ministrului Educației

Publicat

Elevii de gimnaziu și liceu vor studia noi discipline opționale sau obligatorii. Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat detalii.

Este vorba despre “Istoria, robia și deportarea romilor”, opțională la gimnaziu, respectiv “Istoria Comunismului”, obligatorie la liceu.

Potrivit legii Educației, “Istoria, robia și deportarea romilor” va fi opțională începând cu anul școlar 2025-2026, iar din același an va fi inclusă obligatoriu la liceu disciplina “Istoria Comunismului din România”, scrie edupedu.ro.

“Alături de disciplina “Istoria evreilor – Holocaustul”, planurile-cadru pentru învățământul liceal vor cuprinde în viitor și disciplina “Istoria comunismului din România”, tot parte a trunchiului comun. De asemenea, elevii vor putea opta și pentru “Istoria, robia și deportarea romilor”, ca disciplină școlară modulară, opțională pentru învățământul gimnazial și liceal. Aceste discipline vor fi incluse noile planuri-cadru pentru învățământul liceal începând cu anul școlar 2025-2026″, a spus Ligia Deca.

Cadrele didactice care predau “Istoria, robia și deportarea romilor” pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate, în țară sau în străinătate, sub coordonarea Centrului Național de Cultură a Romilor – Romano Kher și a organizației minorității membre a Consiliului Minorităților Naționale, care au rolul de a organiza programe educaționale și conferințe specifice destinate acestora.

Disciplina „Istoria evreilor. Holocaustul” a fost introdusă obligatoriu pentru toți elevii de clasa a XI-a, din acest an școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax