Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Discursul lui Vladimir Putin, la parada din Piața Roșie, dedicată zilei de 9 mai: ”S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume”

Publicat

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat la Moscova în prezența lui Vladimir Putin, care a apărut în Piața Roșie, salutând de la distanță mulțimea.

Acesta a ținut un discurs în fața mulțimii. În mesajul său către soldați, Putin a vorbit în continuare despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina, și nu despre război.

Președintele Federației Ruse a reluat retorica războiului rece, vorbind despre Occidentul ”decadent” și catalogat rezistența din Ucraina drept ”gărzi de mercenari”.

Principalele declarații ale lui Vladimir Putin:

”NATO urmărește activ teritoriul nostru. Acest lucru este absolut inacceptabil pentru noi. Vorbim despre neo-naziştii din Ucraina cu care lucrează SUA şi partenerii săi.

Ucraina primește cele mai moderne armament de la NATO. Decizia pentru această operațiune militară specială a fost forțată și a fost singura decizie corectă.

Voi luptați în Donbas pentru siguranța țării noastre, a Rusiei. Ziua Victoriei este sacră pentru noi, luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru. Suntem vigilenți pentru a limita pierderile.

Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. Nu vom renunța niciodată la dragostea pentru patria mamă din respect față de înaintașii noștri (…)

S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume.

Dragi camarazi, viața fiecărui soldat și ofițer este o tragedie și o pierdere irecuperabilă pentru familiile lor, organizațiile vor face tot pentru ajutorarea familiilor răniților din operațiunea militară. Am semnat un decret în acest sens.

Gărzi de mercenari se luptă împotriva noastră. Azi luptați pentru securitatea și siguranța țării noastre, valorile țării noastre, o Rusie puternică și independentă este ceea ce ne dorim. Glorie forțelor noastre armate”.

YouTube video

Parada ”marelui Război Patriotic”

Parada a fost dedicată Marelui Război Patriotic, așa cum a fost denumit de sovietici cel de-al Doilea Război Mondial, a provocat moartea a 27 de milioane de persoane de pe teritoriul fostei URSS.

Poate și de aceea în prezent, la peste jumătate de veac de la finele războiului, poporul rus trăiește intens ziua în care se celebrează înfrângerea nazismului de către sovietici.

Ziua Victoriei, așa cum este denumită ea în Rusia, are loc în fiecare an, pe 9 Mai.

Potrivit Kremlinului, ceremonii au loc în 28 de orașe, cu participarea a 65.000 de oameni, 2.400 de tancuri și echipamente militare și 400 de aeronave.

Militarii ruși afișează semnul ”Z” simbol al invaziei declanșate de Putin în Ucraina.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Delirul

    marți, 10.05.2022 at 05:48

    La un ospiciu, poti asculta discursuri mult mai bune !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax