Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Discuţii în CSM: „Se vor suplimenta locurile la examenul de intrare în magistratură”

Publicat

Alexandru Şerban, membru al Curţii Supreme a Magistraturii, s-a aflat vineri la Alba Iulia pentru a participa la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Alba Iulia. Printre subiectele aduse în discuţie în prezenţa jurnaliştilor s-a numărat şi problema personalului insuficient cu care funcţionează instanţele de judecată. În acest sens, Alexandru Şerban a explicat faptul că există discuţii la nivelul de CSM despre posibilitatea suplimentării locurilor disponibile la examenenul de intrare în magistratură: „S-a luat în considerare creşterea numărului de locuri la examenul de intrare în magistratură, dar asta cel mai devreme începând cu anul viitor. Deocamdată, propunerea trebuie să treacă de Executiv, în ceea ce priveşte bugetul alocat. Deficitul de personal în sistem este întradevăr o problemă, la instanţele din ţară”, a afirmat Alexandru Şerban.

Acesta a precizat că o situaţie realmente îngrijorătoare se regăseşte la Tribunalul Prahova unde, dintr-o schemă de 41 de judecători, instanţa funcţionează cu 21. În ceea ce priveşte Curtea de Apel Alba Iulia, problema nu este atât de gravă, sub acest aspect. Potrivit bilanţului făcut public de instanţă, din 38 de posturi de judecător, la sfârşitul anului 2010, doar 2 posturi erau vacante. În cursul anului 2010, 2 posturi au devenit vacante în urma pensionării, din care un post a fost ocupat în anul 2011, prin promovarea unui judecător de la Tribunalul Alba, iar un post – prin delegarea temporară a unui judecător de la altă instanţă.

La nivelul tribunalelor din circumscripţia teritorială sunt vacante un post de judecător la Tribunalul Alba, raportat la o schemă de 28 de posturi şi 6 posturi la Tribunalul Hunedoara, dintr-un total de 34 de posturi. Tribunalul Sibiu nu are nici un post liber, din cele 32 alocate. Cele mai multe locuri vacante se regăsesc la nivelul celor 16 judecătorii, unde erau, la sfârşitul anului 2010, 16 posturi libere, dintr-un total de 144 de posturi. Instanţe precum Judecătoria Hunedoara, unde din 10 posturi 3 sunt vacante, Judecătoria Câmpeni sau Judecătoria Aiud, care au câte 2 posturi vacante la o schemă de 8, respectiv 9 judecători, resimt cel mai acut deficitul de magistraţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax