Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Discuții informative despre „Competiția Business Plan”, un proiect de integrare a tinerilor pe piața muncii

Publicat

Municipiul Alba Iulia a găzduit, marți, 22 ianuarie 2013, orele 12:00 la Casa de Cultură a Studenților, sala Amfiteatru, sesiunea de informare pe Regiunea Centru cu privire la organizarea și desfăsurarea Competiției Business Plan 2012-2013. Acesta este un proiect ce are ca obiectiv încadrarea pe piața muncii a elevilor și studenților, prin acțiuni inovatoare.

În cursul lunii Ianuarie 2013, 1-2 elevi din cadrul firmelor de exercițiu, însoțiți de profesorul coordonator, vor participa la întâlniri regionale (1 întâlnire/regiune, durata de desfășurare – 1 zi). În cadrul acestui atelier de lucru, se vor putea familiariza cu schimbările aduse în structura Planului de afaceri și vor întâlni oameni de afaceri de succes. Înscrierea participanților se va realiza pe platforma web www.startyou.ro , secțiunea Înscriere ateliere de lucru.

Fazele judeteană, regională si natională ale competitiei Business Plan se finantează atât pentru elevii participanti, cât si pentru cadrele didactice însotitoare ale elevilor din firmele de exercitiu, de către Asociatia Euro<26 si Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, prin proiectul POSDRU – ID 61193 “Centre Start-up pentru tineri/ Start-up Centers for Young People – Start – You”.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea inserției pe piața muncii a elevilor și studenților, printr-o serie de acțiuni cu caracter inovator care vor conduce la creșterea șanselor de ocupare și de dezvoltare a competențelor personale și profesionale ale acestora în scopul îmbunătățirii tranziției de la școală la o viață activă.

În anul scolar 2012-2013 partenerii implicați în organizarea și finanțarea competitiei sunt: Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, Centru National de Dezvoltare a Învătământului Profesional si Tehnic si Centrala Natională de Coordonare a Firmelor de Exercițiu, Întreprinderilor Simulate din România, Asociatia Euro<26, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Kulturkontakt Austria.

„Dorim să oferim tinerilor un cadru în care să-și construiască idei mai clare despre antreprenoriat și să primească răspunsuri la anumite intrebări, privind viitorul lor profesional în piața actuală din România”, au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax