Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Discuții între prefect și primari privind instalarea unor camere de supraveghere în școli. Doar 76 de unități din județ au astfel de dotări

Publicat

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, va convoca o întâlnire cu primarii pentru identificarea unor metode concrete privind instalarea în şcoli a sistemelor de supraveghere video. În condiţiile în care, din cele 557 unităţi de învăţământ din judeţ, doar 76 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video şi alte 66 au asigurată pază, instalarea unor sisteme de supraveghere video, cu prioritate în şcolile cu probleme ar putea rezolva problema pazei şi a siguranţei în şcoli.

Totodată, potrivit prefectului,  existenţa acestor sisteme de supraveghere ar ajuta autorităţile şi în cazul cercetărilor infracţiunilor, pentru că imaginile înregistrate pot constitui probe.

„Siguranţa copiilor în şcoală şi liniştea părinţilor lor mă preocupă în mod deosebit, motiv pentru care, la începutul celui de-al II-lea semestru al anului şcolar, am solicitat şi implicarea echipajelor de poliţie rutieră în acţiunile de supraveghere a zonelor adiacente unităţilor de învăţământ. Sunt multe dintre acestea care nu au posibilitatea de a asigura paza în mod corespunzător, fie pentru că lipseşte personalul autorizat, fie pentru că nu au fondurile necesare pentru a angaja o societate specializată sau pentru a instala nişte camere de supraveghere video.

În condiţiile în care consiliile locale sunt cele care administrează clădirile unităţilor de învăţământ, voi convoca o întâlnire cu primarii pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii în scopul creşterii siguranţei elevilor noştri. Ştiu că fondurile sunt puţine, dar, prin alocarea unor sume pentru instalarea sistemelor de supraveghere video, ar fi mai protejate inclusiv investiţiile autorităţilor locale la unităţile de învăţământ, care nu de puţine ori cad victime ale unor acte de vandalism”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax