Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Discuţii pentru scoaterea supermarketurilor în afara localităților, cu program de luni până vineri. Dîrzu: „Ar fi o măsură benefică pentru producătorul român”

Publicat

ioan darzu

ioan dirzu Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a precizat într-o conferință de presă susținută luni, detalii despre discuțiile purtate săptămâna trecută în cadrul Comisiei de Agricultură, cu reprezentanții hipermarketurilor din România. Potrivit acestuia, a fost aduse în discuție mutarea hipermarketurilor în afara orașelor și stabilirea unui program de luni până vineri, la fel ca în Comunitatea Europeană.

”Foarte mulți parlamentari au spus că producătorul român este înlăturat, este dezavantajat, este nefinanțat și nu poate fi un partener pentru supermarketuri. Credem că o lege care ar scoate supermarketurile în afara localităților și a le impune un program de luni până vineri, cum este și în Comunitatea Europeană, este o măsură benefică în primul rând pentru români și în al doilea rând pentru producătorul român. I-am văzut destul de irascibili pe cei de la supermarketuri și cred că este ultima dorință care o au din punctul acesta de vedere”, a transmis Ioan Dîrzu.

Acesta a precizat că nu este nevoie de acceptul reprezentanților supermarketurilor pentru luarea unei asemenea măsuri, fiind necesar votul majorității parlamentare.

”În țările civilizate, hipermarketurile peste anumite mii de metri pătrați sunt în afara localităților, sunt bine structurate, sunt cu program de luni până vineri. Pe plaja rămasă descoperită în interiorul orașului vor apărea alții mai mici care vor face achiziții de la producători, iar românii vor putea să vândă un produs mai bine decât să meargă la supermarketuri”, a mai transmis Dîrzu.

Deputatul a declarat că producători din România au o marjă suficientă, iar dintre cumpărători, doar cei care stau în apropierea supermarketurilor merg pe jos, restul folosind mașina. ”Dacă se duc 5 – 10 km în afara localităților e foarte bine. Degrevează traficul în interiorul localității plus că vor fi mijloace de transport în comun și acolo. Cred că și lucrătorul angajat din supermarketul respectiv, va avea și el sâmbăta și duminica liberă”, mai susține Dîrzu.

Ioan Dîrzu a dat ca exemplu Shopping City din Sibiu. Totodată, deputatul a precizat și câteva avantaje, printre care faptul că producătorul român poate penetra mai ușor piața comercială din România, prin magazinele de cartier care le vor lua locul, iar ceilalți vor deveni mai atractivi prin prețurile care le vor practica. ”Vă garantez că prețurile sunt mai mici în afară decât sunt acum înăuntru”, a declarat deputatul.

”Nu e ceva inventat de români, e ceva care să aplică de foarte mult timp în străinătate. În europa mai există o chestiune, pe platforma hipermarketurilor, într-o zi din săptămână se organizează piață volantă”, a mai declarat Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. RUS ALIN

    luni, 04.05.2015 at 15:14

    Cred ca nenicul asta fumeaza chestii ilegale…

  2. lupu sur

    marți, 05.05.2015 at 02:26

    In tarile civilizate sant salarii decente,legi care apara cetatenii ,nu parlamentarii.D-nul sa mai astepte,nu a inceput campania electorala.Daca vroia sa faca ceva putea sa o faca pana acum ,prin interventii in parlament.Aceasta problema este nationala nu la nivel judetean.NU A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA. Nu de alta dar cred ca nu va voti vota nici voi pe voi.N-ati facut nimic pt. ALBA.Asa sa va fie noapteaALBA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax