Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Disjungere în „Dosarul Pomponio”: Luca Anversa şi alţi cinci inculpaţi şi-au recunoscut faptele. Pronunţarea în cauză, de-abia luni


Publicat

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat, vineri, 11 noiembrie, judecarea Dosarului „Pomponio”, în care au calitatea de inculpaţi 14 persoane, printre care şi patru angajaţi ai Finanţelor Publice Alba. Este vorba despre fostul director adjunct al DGFP Alba, Ioan Dobra şi funcţionarii Dorin Nicolae Conţan, Dănuţ Ioan Ispas şi Mihail Ioan Sîrbu. Obiectul dosarului este reprezentat de infracţiuni de evaziune fiscală, iar cei patru sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional constituit din angajaţi ai firmei „Pomponio”.

Situaţia dosarului a luat o întorsătură neaşteptată, vineri, 11 noiembrie, după ce magistrata a decis disjungerea cauzei şi formarea unui dosar nou pentru 6 dintre inculpaţi. Este vorba despre Luca Anversa, Elena Avram, Elena Crişan, Daniel Bădescu, Octavian Pop şi Ana Maria Goia, care şi-au recunoscut faptele şi au acceptat acoperirea prejudiciilor, ce vor fi stabilite ulterior. Avocaţii acestora au cerut instanţei, dată fiind buna conduită a inculpaţilor şi faptul că au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi, ajutând la identificarea tuturor părţilor din dosar, reducerea pedepsei la jumătate şi suspendarea executării pedepsei cu închisoarea.

Procurorul care instrumentează cauza a fost de acord cu disjungerea dosarului, atât pe latura penală, cât şi pe cea civilă, propunând condamnarea la închisoare prin contopirea pedepselor în cea mai mare şi şi neexecutarea acestora în stare de detenţie.

Magistratul urma să se pronunţe în dosarul disjuns, în data de 25 noiembrie, însă decizia a fost amânată pentru luni, 28 noiembrie.

Avocaţii au cerut recuzarea completului de judecată

Avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar nu au fost de acord cu decizia instanţei de a se pronunţa în cauza disjunsă, iar asta deoarece, potrivit legii, în momentul formării unui dosar nou, acesta va primi un alt număr, iar completul de judecată va fi repartizat aleatoriu. Aceştia au susţinut că magistrata este incompatibilă să judece această cauză, astfel că au cerut recuzarea completului de judecată.

La acest termen, instanţa ar fi urmat să se pronunţe şi în ceea ce priveşte solicitarea avocaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara, însă asupra acestui aspect se va da o decizie, miercuri 16 noiembrie, dată până la care se va soluţiona recuzarea.

Prin recunoaşterea faptelor de care sunt acuzaţi, cei 6 inculpaţi beneficiază prin lege de reducerea pedepselor cu o treime. În cazul în care instanţa va admite solicitările avocaţilor şi va dispune condamnarea acestora la închisoare cu suspendare, aceştia vor fi liberi să plece acasă.

Ideea unei astfel de decizii a stârnit însă reacţii din partea aparţinătorilor inculpaţilor aflaţi în arest. În opinia lor, nu este normal ca Luca Anversa, patronul firmei „Pomponio” să fie lăsat liber, în timp ce ceilalţi, acuzaţi că au sprijinit grupul infracţional constituit în cadrul „Pomponio” să fie ţinuţi după gratii de mai bine de 6 luni.

Reamintim că, după finalizarea anchetei penale, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului italian Luca Anversa, patronul firmei „Pomponio”, pentru constituirea unui grup infracţional, evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe. Alături de acesta mai sunt judecaţi, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni, Cosmin Limbean – administrator „Pomponio” -, Elena Avram, Ramona Maria Achimaş (Jitean), Ana Maria Goia, Marinela Elena Crişan, Iulian Octavian Pop, Daniel Bădescu, Ioan Lazăr şi Eugen Lăpădat (pentru aderare la grup infracţional, evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe).

Vă prezentăm şi comunicatul emis de Curtea de Apel Alba Iulia:

„Astăzi, 11.11.2011, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Pomponio” în care prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia 14 inculpaţi dintre care 4 în stare de arest preventiv a fost dat citire actului de sesizare a instanţei (rechizitoriul) după care 6 dintre inculpaţii trimişi în judecată în stare de libertate au declarat în faţa instanţei că recunosc săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea cauzei cu privire la aceşti 6 inculpaţi şi judecarea lor în dosar distinct stabilind termen de judecată în noua cauză pentru data de 25.11.2011.
Cu privire la cererea de recuzare a judecătorului formulată în cauză la acest termen de către o parte din apărători, Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa miercuri, 16.11.2011. Cererea de recuzare se soluţionează potrivit normelor procedurale de un alt complet, în şedinţă secretă, fără participarea celui ce este recuzat.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. adevarul

  vineri, 11.11.2011 at 16:20

  Un articol la subiectul cauzei.Poate va iesi si adevarul la suprafata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÂMPENI

Haine contrafăcute, confiscate de polițiști de la o firmă din Câmpeni. Reprezentantul socitetății, cu dosar penal

Publicat

Polițiștii de investigare a criminalității economice au ridicat articole vestimentare, în valoare de peste 6.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, de la o societate comercială din Câmpeni unde erau expuse, pentru vânzare. Reprezentantul societății s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, cu ocazia unui control efectuat vineri, 16 aprilie 2021, la o societate comercială din Câmpeni, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat 113 articole de îmbrăcăminte care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care reprezentantul societății comerciale nu a prezentat documente de provenienţă şi nici documente privind autenticitatea sau originalitatea produselor, existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

Față de reprezentantul societății comerciale controlate, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, iar articolele de îmbrăcăminte, în valoare de 6.090 de lei, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Cătălin Drulă, luat în vizor de liderii PNL: Nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele

Publicat

Florin Cîțu le-a spus colegilor din conducerea PNL că orice ministru care își va critica colegii sau pe premier va fi revocat ”imediat” din funcție. ”Nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele”, a spus și Orban.

”Nu poți veni în ședința de guvern după astfel de declarații”, a spus Florin Cîțu, potrivit surselor G4Media.ro.

Premierul s-a referit direct la declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a caracterizat drept ”zombie politic”.

Legat de demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus că ”eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat și am analizat. Eu am tot spus, miniștrii sunt evaluați”.

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus în aceeași ședință că îl susține total pe Florin Cîțu, adăugând că remanierea lui Vlad Voiculescu a fost ”corectă, constituțională, o aștepta toată lumea”.

În ceea ce privește declarațiile lui Drulă, Orban a spus în ședința PNL că ”nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele. Dacă o să mai facă, va trebui demis orice ministru care va da declarații că a lui Drulă”.

Citește știrea completă pe G4Media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ CURS: PNL, singurul partid din coaliție care pierde procente din cauza măsurilor de austeritate. AUR profită și crește

Publicat

Partidul Național Liberal (PNL) a scăzut cu 5 procente față de sondajul din februarie 2021, iar PSD cu un procent.

USR PLUS rămâne la același nivel.

O creștere cu 3 procente înregistrează AUR, singurul partid care a profitat de nemultumirea propulației pentru măsurile de austeritate luate de guvern.

Scandalurile din Coaliția la guvernare au fost decontate decontate masiv de liberali.

Sondajul de tip Omnibus realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS în luna aprilie arată o scădere accentuală a PNL, în timp ce dificilii parteneri de guvernare de la USR PLUS își conservă pozițiile, scrie stiripesurse.ro

 

 

Potrivit cercetării sociologice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile partidelor ar fi următoarele:

 • PSD – 33% (aproape la fel ca în sondajul CURS din februarie (34%); 29% la alegeri)
 • PNL – 21% (faţă de 26% în sondaul din ianuarie și 25 în februarie/ 26% la alegeri)
 • USR-PLUS – 16% (la fel ca în sondajul din ianuarie şi februarie și la fel ca la alegeri)
 • AUR – 12% (12% în sondajul din ianuarie și 9% în februarie/ 9% în alegeri)
 • UDMR – 4% (faţă de 4% în ianuarie și februarie şi 5% în alegeri)
 • PMP – 5% (în creștere faţă de sondajul din ianuarie și februarie când erau la 3% şi în creștere cu 1% faţă de alegeri – 4%)
 • PPU-sl – 4% (3% în februarie)
 • Pro România – 3% (în creștere faţă de sondajul din ianuarie (25) și februarie (2%) şi în scădere cu 1% faţă de alegeri)
 • Altul – 2%

Metodologia de realizare a sondajului

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1107 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 14-17 aprilie, 2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Campanie de donare de sânge la Alba Iulia. Cum te poți programa și dona cu ajutorul unei aplicații de pe telefon

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, împreună cu studenții din cadrul UMF Cluj organizează o campanie de donare de sânge.

A fost creată și o aplicație prin care cei care se programează, și ulterior, donează sânge, adună puncte și beneficiază de ofertele partenerilor campaniei. 

Campania de donare de sânge se desfășoară în perioada 19-23 aprilie, între orele 7.30-12.00.

Pentru mai multe detalii puteți suna la: 0258.834.050.

Prin câțiva pași simpli veți putea beneficia de ofertele celor care susțin campania de donare sanguină.

 1. Descărcați aplicația;
 2. Vă programați pentru donare;
 3. După analize, puteți dona sânge;
 4. Scanați codul pentru validare;
 5. Adunați punctele și beneficiați de oferte.

Aplicația BlooDoChallenge poate fi descărcată din App Store sau Google Play

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia se află în incinta Spitalului Județean de Urgențe Alba, situat pe Bulevardul Revoluției 1989, numărul 23.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate