Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dispecerat online pentru acces la informaţiile publice din Primăria Alba Iulia

Publicat

În viitorul apropiat, albaiulienii vor beneficia de un dispecerat prin intermediul căruia vor avea acces online, direct de pe portalul Primăriei, la serviciile publice şi informaţiile gestionate de instituţie. Primăria municipiului Alba Iulia a lansat oficial, joi, proiectul „Sistem Informatic pentru Implementarea Modelului de Management al Relaţiei cu Cetăţenii în Administraţia Publică Locală, prin Servicii Electronice Moderne”. 

Acesta este conceput ca o extensie a proiectului „Servicii Eficiente de E-Administraţie şi Management Teritorial” şi urmăreşte lărgirea ariei de funcţionalitate a sistemelor existente şi implementarea unor platforme tehnologice care să completeze arhitectura sistemului informatic existent. Valoarea totală a investiţiei este de 6.764.257,40 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.401.238, 23 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 23 de luni.

Cu ocazia întâlnirii de joi, ce a avut loc la sediul Primăriei Alba Iulia, la care a participat, alături de primarul Mircea Hava, şi reprezentantul firmei Microsoft, Florin Ivan, a fost anunţată finalizarea implementării soluţiilor de E-Administraţie din cadrul proiectului emblematic pentru România. Această soluţie reprezintă un pionieriat în domeniu, pentru că este prima de acest fel din ţară care foloseşte platforma Dynamics AX de la Microsoft, iar Primăria Alba Iulia este beneficiarul direct.

„Sărbătorim astăzi, pentru că acum câţiva ani cineva s-a gândit că IT-ul ar putea fi o pârghie, iar tehnologia poate fi folosită pentru eficientizarea unor procese. Primăria este un organism complex, o celulă de bază în societate, care trebuie să răspundă la nevoile comunităţiilocale şi să gestioneze relaţiile cu angajaţii şi cu alte instituţii. Proiectul a fost foarte ambiţios, a însemnat foarte multă muncă, dar ceea ce este important este că am generat un model pentru alţii, atât din ţară, cât şi din străinătate”, a explicat Florin Ivan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax