Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dispensarul din Vingard, redeschis din luna ianuarie. Lemne de foc și bani pentru renovare, din sponsorizări

Publicat

Dispensarul medical din Vingard, comuna Șpring, care până acum a fost închis din cauza spațiului neamenajat corespunzător și a lipsei de fonduri pentru încălzire și plata utilităților, va fi redeschis din luna ianuarie. După cum a declarat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, problema încălzirii a fost rezolvată cu ajutorul sponsorizărilor, iar de anul viitor dispensarul va intra în renovare.

În această săptămână, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a avut o întâlnire cu mai mulţi cetăţeni din localitatea Vingard şi care au dorit să îşi exprime nemulţumirea faţă de problemele pe care le întâmpină din pricina faptului că dispensarul din localitate a fost închis.

Chiar dacă distanţa până în comuna Şpring, de care aparţine localitatea Vingard nu este foarte mare, pentru vârstnicii care trebuie să se deplaseze în comună pentru a merge la medic, eforturile sunt mari. De asemenea, odată cu închiderea dispensarului medical, pe care îl deservea dr. Corina Kadar, accesul întregii comunităţii din Vingard la serviciile medicale a fost îngreunat, astfel că o mare parte dintre cetăţeni au cerut autorităţilor să găsească soluţii pentru redeschiderea unităţii medicale din localitatea lor.

În condiţiile în care închiderea dispensarului medical a fost cauzată de imposibilitatea alocării sumelor de la bugetul local pentru cheltuielile sale de întreţinere, prefectul Gheorghe Feneşer şi primarul comunei Şpring, Daniel Rusu, au făcut front comun pentru identificarea unor alternative viabile, în scopul rezolvării problemei. Rezultatul demersurilor este unul cât de poate de concret şi de mulţumitor pentru locuitorii din Vingard, pentru că, din luna ianuarie, dispensarul se va redeschide, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă drumul până la Şpring, pentru a ajunge la medic.

„Dat fiind faptul că am găsit o soluţie perfectă pentru aprovizionarea cu lemne a dispensarului din Vingard, dar şi pentru că împreună cu primarul din Şpring am căutat modalităţile prin care această unitate medicală să poată fi întreţinută din punctul de vedere al cheltuielilor de funcţionare, problema a fost rezolvată. Chiar dacă drumul până la Şpring nu este foarte lung, redeschiderea dispensarului era necesară, în primul rând pentru oamenii în vârstă care, bolnavi fiind, au nevoie de un medic aproape de ei, la care să ajungă cât mai uşor, la nevoie. Din ianuarie însă, această problemă nu va mai exista, pentru că dispensarul se va redeschide. Cetățenii, Primăria comunei Șpring și chiar și Romsilva au donat lemne și sperăm ca, din ianuarie, să reușim să obținem alte sponsorizări, pentru renovarea dispensarului”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax