Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Disponibilizații de la GHCL UPSOM cer milă BCR-ului

Publicat

Situație dramatică pentru foștii angajați de la GHCL UPSOM Ocna Mureș. Aceștia încă nu și-au primit  cele două salarii compensatorii restante, ca urmare a restructurării societății.

Câţiva dintre aceștia s-au întâlnit, luni dimineață, cu directorul Ioan Bogdan, pentru a discuta despre această problemă.

„Azi am fost la uzină şi ne-am întâlnit cu domnul Bogdan, am discutat cu el despre salarii și ne spunea că face tot posibilul pentru a rezolva până la Sărbători, dar nu poate promite. Va merge mâine la BCR, să încerce să scoată ipoteca pe fier vechi şi o să vorbească și cu indienii, să dea şi al doilea salariu. Am trimis și noi o scrisoare la BCR Cuj şi BCR Bucureşti (pe care o puteti citit mai jos – n.a). Despre insolvență, a spus domnul director că este adevărat. Gazul şi Interagro au cerut insolvența. S-ar putea să o ceară şi Apele Române. Din ce a spus el, este aproape imposibil să nu fim declarați insolvenţi. A rămas să mergem, vineri, la el, să discutăm din nou, a declarat, pentru site-ul Ocna-Mures.info, unul dintre participanții la întâlnirea respectivă. În scrisoarea adresată BCR, foștii salariați solicită un accept pentru scoaterea la vânzare a fierului vechi provenit din mai multe active gajate de UPSOM în favoarea acestei bănci.

Va redăm, integral, scrisoarea adresată BCR:

Domnule director,
Vă scriu în numele foştilor angajaţi ai SC GHCL UPSOM SA Ocna Mureş. Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune şi situaţia noastră este foarte tristă şi precară, pur şi simplu marea majoritate nu au ce pune pe masa zilnică, ce să mai vorbim de masa de sărbători. Vă scriem această scrisoare cu speranţa că dumneavoastră ne puteţi ajuta.

SC GHCL UPSOM SA are obligaţia de a ne acorda 3 salarii compensatorii, după ce am fost disponibilizaţi. Din acestea, a fost acordat un singur salariu de către firma indiană, restul de 2 salarii rămânând în sarcina conducerii actuale a societății. Societatea, însă, nu dispune de fondurile necesare acordării celor două salarii, decât reuşind să valorifice o parte din activele scoase din uz (fier vechi). Aici intervine o altă problemă. Majoritatea activelor scoase din uz sunt garantate către BCR, deci, fără acordul dumneavoastră, nu există posibilitatea tăierii şi valorificării lor.
Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi, aprobând ridicarea garanţiei pe acele active, pentru a putea să ne luăm măcar încă un salariu compensatoriu, de sărbători. Timpul este foarte scurt şi se scurge în defavoarea noastră, vă rugăm să încercaţi soluţionarea problemei, în cel mai scurt timp. Cred că avem şi noi dreptul la sărbători fericite, într-un oraş atât de trist, unde, de multă vreme, lumea a încetat să mai zâmbească, apăsaţi de nevoile şi problemele sociale din acest oraş.
Cu speranţa că problema expusă de noi mai sus va fi soluţionată favorabil, vă mulţumim şi vă dorim SĂRBĂTORI FERICITE şi LA MULŢI ANI! ! !

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax