Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Disponibilizări în masă la Electrica SA. Grupul renunţă la peste 800 de angajaţi. Care este situația la sucursala din Alba

Publicat

electrica curent 3 o parte dintre angajații de la Electrica SA sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă. Furnizorul şi distribuitorul de electricitate vrea să reducă numărul angajaților din filiale cu 7,3%, asta înseamnă peste 800 de angajați. În ceea ce privește filiala din județul Alba, au fost discuții despre posibile concedieri însă nu s-a concretizat nimic, potrivit directorului Bogdan Medrea.

„Printr-un proces firesc de creştere a productivităţii muncii, bazat pe reducerea naturală a personalului, a reorganizării activităţii şi/sau a restructurării, numărul de personal din filiale se va reduce cu 7,33%, ceea ce va duce la o scădere a cheltuielilor cu salariile şi alte beneficii ale angajaţilor”, arată compania.

În ceea ce privește sucursala de la Alba, potrivit directorului Bogdan Medrea, au avut loc discuții pe această temă, însă nimic concret. Acesta spune că la începutul anului viitor, cel mai probabil, vor afla dacă trebuie făcute disponibilizări și numărul de angajați la care vor trebui să renunțe.

Electrica estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 5,662 miliarde lei şi un profit net de 460,7 milioane lei. În 2014, Electrica a înregistrat la nivel de grup o cifră de afaceri de 5,044 miliarde lei şi un profit net de 401,4 milioane lei, din care 287,84 milioane lei reprezintă profitul net atribuibil acţionarilor.

„În anul 2014 rezultatul financiar al Electrica SA s-a îmbunătăţit într-un mod consistent comparativ cu anul precedent, fiind influenţat în special de un rezultat pozitiv excepţional al segmentului de furnizare şi o îmbunătăţire a rentabilităţii segmentului de distribuţie, dar şi a măsurilor de restructurare şi reorganizare a segmentului de servicii energetice”, spun reprezentanţii companiei.

Electrica are o arie de cuprindere naţională, cu organizare în trei zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi la nivel naţional pentru întreţinere şi servicii energetice. Compania deserveşte aproximativ 3,5 milioane de clienţi.

Acţionarul principal al Electrica SA este statul, reprezentat prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (48,78%), urmat de BERD, cu 8,66%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax