Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Disponibilizări la Apele Române, din toamnă. Aproape 400 de angajaţi la nivel naţional vor fi concediaţi. Vezi situaţia în Alba

Publicat

Potrivit declaraţiilor ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, de la Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR) vor pleca, din toamnă, 384 de angajaţi. La Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Alba, subunitatea a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş, lucrează în prezent aproximativ 200 de oameni.

UPDATE: Potrivit precizărilor oferite de purtătorul de cuvânt al ABA Mureş, Călin Fokt, din cadrul unităţii vor pleca doar persoanele care îndeplinesc în acest an condiţiile de pensionare, iar în locul acestora nu vor mai fi angajaţi alţi salariaţi. În acest fel se va asigura reducerea din schema de personal a 4% din cei aproximativ 1.000 de angajaţi, fără a fi operate disponibilizări.

Ministrul a precizat ca la nivel naţional în ANAR sunt angajaţi 9.596 de persoane, iar, cel mai probabil din toamnă ar urma să fie disponibilizaţi 384.

Disponibilizările la ANAR se fac în baza Ordonanţei de Urgenţă (OUG) nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Ministrul Lucia Varga a mai anunţat joi că a cerut conducerii ANAR să prezinte, în maxim o săptămână, creiterii clare în baza cărora să se facă reducerea de personal. Ea a mai cerut ca cei disponibilizaţi să nu facă parte din personalul productiv, direct implicat în gestionarea bunurilor, ci să fie cei „certaţi cu legea”, care nu respectă procedurile interne şi care nu sunt productivi.

Lucia Varga a mai spus că „Apele Române” trebuie să identifice surse noi de creştere a veniturilor şi să reducă cheltuielile neproductive şi că se va implica personal în eficientizarea acestei administraţii, alături de structurile sale din teritoriu.

De asemenea, ministrul a depus efectuarea unui control din 15 iulie până pe 15 septembrie la lucrările ANAR care sunt în garanţie sau în curs de execuţie, după ce a identificat în teritoriu, la Siseşti, Târgu Cărbuneşti şi în zona Satu Mare, pe Crasna, trei lucrări de milioane de euro, prost executate, care la prima viitură vor fi distruse.

Totodată, ministrul a cerut consducerii ANAR ca până la toamnă să identifice toate zonele de pe cursurile de apă în care nu sunt perdele forestiere de protecţie, pentru ca din toamnă să se deruleze un program de amenajare a acestor perdele de protecţie, alături de Romsilva, care va furniza puieţii, această măsură de prevenire a eroziunilor nefiind una scumpă.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax