Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Disponibilizări la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Foştii angajaţi contestă decizia

Publicat

Foto: ccs-alba.ro

Jumătate dintre angajaţii Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Alba Iulia au fost disponibilizaţi, instituţia publică fiind subordonată Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

“În data de 12 ianuarie 2011, începând cu ora 15.00, a avut loc şedinţa cu angajaţii CCS, prin care s-a adus la cunoştinţă faptul că cinci persoane vor fi disponibilizate, acestea urmând a intra în preaviz începând cu ziua următoare. Având în vedere ora târzie la care s-a ţinut şedinţa pentru înştiinţare, angajaţii nu au avut timp de gândire şi de răspuns, urmând ca, imediat după încheierea şedinţei, să se trimită notificările de înştiinţare asupra preavizului”, susţin repezentanţii sindicatului Solidaritatea al CCS Alba Iulia, într-un comunicat de presă remis joi.

Aceştia a spus că notificarea, pe lângă faptul că este greşit redactată, data de intrare în preaviz fiind incorectă, este aceeaşi pentru toate casele de cultură din ţară.

“Începând cu luna octombrie-noiembrie, s-au primit de la minister adresele împreună cu condiţiile de disponibilizare, dar angajaţilor nu li s-a comunicat nimic, nu s-a ţinut nici o şedinţă de înştiinţare. De mai bine de un an, o parte din salariaţii instituţiei fac parte din Sindicatul Solidaritatea, sindicat pe care Directorul CCS nu îl recunoaşte nici în ziua de azi. Au fost disponibilizaţi toţi membrii de sindicat, inclusiv liderul de sindicat, astfel rămânând doar cei care fac parte din gaşca directorului”, precizează aceştia.

Potrivit sindicaliştilor, după ce au sosit adresele cu disponibilizările, se ştia despre concedierea a trei persoane, iar la şedinţă s-a anunţat disponibilizarea a cinci persoane, în condiţiile în care, înainte de şedinţă, o persoană şi-a dat demisia, deci, în total, şase persoane nu mai sunt angajate.

“Tot personalul muncitor a fost dat afară pe motivul nejustificării posturilor. Acum au rămas în instituţie doar un contabil, un economist, doi referenţi şi secretară, dintre care doi se vor pensiona anul acesta, dar din anumite motive s-au găsit căi prin care personalul tânăr să fie dat afară”, au mai arătat angajaţii diponibilizaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    marți, 03.11.2020 at 09:47

    Corect!!! Toata ziua sunt in parc la cafea si țigara.Muncesc de se rup. Iedul cu 3 capre…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax