Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Disponibilizări la Poşta din Alba, de la 1 septembrie, după ce Guvernul a avizat fondurile pentru salarii compensatorii. Până la 60 de angajaţi îşi pierd posturile

Publicat

Un număr de 63 de angajaţi ai Poştei Române din Alba a fost prevăzut pentru concediere, însă, în urma pensionărilor la termen de la începutul anului, vor fi disponibilizate mai puţine persoane. Guvernul a avizat, miercuri, alocarea fondurilor pentru achitarea salariilor compensatorii.

Prin Hotărârea adoptată de Guvern se aprobă alocarea sumei de 7.405.000 lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română SA, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii. Conform planului de disponibilizare aprobat anterior, Poşta Română va renunţa la 3.650 de angajaţi începând cu luna septembrie (dintr-un total de 32.887 salariaţi).

Potrivit directorului Poştei Române din Alba, Ioan Florea, numărul persoanelor disponibilizate, stabilit în şedinţa Consiliul de Administraţie din ianuarie, a fost de 63, însă având în vedere că de atunci au mai plecat angajaţi, prin pensionare, până la 1 septembrie se va stabili exact cine va fi disponibilizat. Din Alba Iulia, de exemplu, va pleca din sistem doar o singură persoană, la cerere. În municipiu funcţionează trei oficii poştale cu peste 100 de angajaţi, iar în judeţ numărul salariaţilor Poştei Române este de aproximativ 600.

În această perioadă, angajaţii care doresc să renunţe la posturi şi să primească salarii compensatorii, în unităţile ce nu îndeplinesc condiţiile privind numărul maxim de personal stabilit, pot depune cereri în acest sens. În cazurile în care, într-o unitate sunt trei angajaţi, spre exemplu şi unul trebuie să plece, însă niciunul nu-şi exprimă această intenţie, se va organiza o testare a salariaţilor respectivi, în urma căreia se stabileşte persoana care va fi concediată.

Sunt şi cazuri în care unele subunităţi, din mediul rural, se desfiinţează, însă, potrivit directorului Florea, activitatea Poştei nu va fi afectată, pentru că serviciile din zona respectivă vor fi preluate de agenţii poştale din apropiere.

Angajaţii disponibilizaţi vor primi maximum 30 de salarii, în funcţie de vechimea în muncă.

Din septembrie, 11% dintre angajaţii Poştei Române la nivel naţional vor fi disponibilizaţi. Concedierea celor 3.650 de angajaţi este parte a procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal.

“Începând cu luna septembrie 2013, din cadrul Poştei Române vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluării competenţei profesionale, abaterilor disciplinare cât şi a opţiunii individuale. Procesul de disponibilizare va fi aplicat fără să fie afectată derularea normală a activităţilor Poştei Române la nivel naţional”, se arată într-un comunicat al companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax