Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Disponibilizări la Poşta Română în septembrie, când îşi vor pierde locurile de muncă 3.650 de angajaţi la nivel naţional. Vezi situaţia din Alba

Publicat

Din septembrie, 11% dintre angajaţii Poştei Române vor fi disponibilizaţi. Concedierea celor 3.650 de angajaţi este parte a procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal.

La sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) a avut loc joi o întâlnire de lucru la care au participat preşedintele Consiliului de Administraţie Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), conducerea executivă a operatorului, reprezentanţiai MSI şi conducerea Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România

„Tematica discuţiilor a privit procesul de restructurare şi modernizare a Poştei Române, disponibilizările colective şi măsurile pentru eficientizarea activităţii companiei. A fost analizat graficul de aplicare a procesului de disponibilizare colectivă derulat în conformitate cu acordul încheiat între conducerea executivă a Poştei Române şi Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România”, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax.

„Începând cu luna septembrie 2013, din cadrul Poştei Române vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluării competenţei profesionale, abaterilor disciplinare cât şi a opţiunii individuale. Procesul de disponibilizare va fi aplicat fără să fie afectată derularea normală a activităţilor Poştei Române la nivel naţional”, se arată în comunicat.
Pe termen scurt, procesul de restructurare şi modernizare a Poştei Române are ca obiectiv restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată la 1 ianuarie 2013.

Echipa de management a CNPR are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, se mai spune în comunicat.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi. În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Poşta avea 32.887 salariaţi la 31 decembrie 2012, faţă de număr mediu de 35.576 în 2008. La finele anului trecut, Poşta avea 32.887 salariaţi.

În Alba, Poşta Română are la ora actuală 600 de angajaţi, din care 60% activează în mediul urban şi 40% în localităţile din mediul rural. Disponibilizările vor viza cu precădere personalul din oraşe, având în vedere că în celelalte localităţi este mai greu de implementat distribuţia pensiilor prin carduri bancare, spre exemplu. Potrivit directorului OJP Alba, Ioan Florea, în urma reducerilor de personal, nu va fi afectată distribuţia presei scrise în judeţ şi a celorlalte servicii pe care le oferă Poşta Română. De asemenea, precizează că sunt multe cazuri de angajaţi care sunt aproape de vârsta pensionării. Aceştia probabil ar prefera să intre mai repede în pensie, având în vedere că vor primi şi plăţi compensatorii. În Alba Iulia, serviciile Poştei sunt asigurate de 100 de factori poştali.

Oamenii care vor rămâne fără loc de muncă vor beneficia de salarii compensatorii în funcţie de vechime, până la 24 de salarii, respectiv 30, pentru cei care au vechime mai mare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax