Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Disponibilizările de la Poşta Alba încep din 3 septembrie, după testările profesionale. Persoanele concediate primesc salarii compensatorii

Publicat

Poşta Română a anunţat că până în 31 august angajaţii vizaţi pentru disponibilizare vor susţine testări profesionale, iar din 3 septembrie încep concedierile propriu-zise. La Alba, au fost depuse la începutul săptămânii aproximativ 50 de solicitări din partea salariaţilor care doresc să plece din sistem şi să primească salarii compensatorii.

Guvernul a aprobat, în august, alocarea sumei de 7.405.000 lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română SA, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii. Conform planului de disponibilizare aprobat anterior, Poşta Română va renunţa la 3.650 de angajaţi începând cu luna septembrie (dintr-un total de 32.887 salariaţi).

Procedura de concediere este  parte a procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi.

“Un număr de 2.392 de angajaţi ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectivă. În perioada 28 – 31 august va avea loc testarea profesională a angajaţilor, având ca obiectiv selectarea personalului care va fi disponibilizat, pe baza cunoştinţelor specifice posturilor ocupate. La finalul procesului de restructurare, din Poşta Română vor fi disponibilizaţi în total 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România”, se arată într-un comunicat al Poştei Române.

Potrivit directorului Poştei Române din Alba, Ioan Florea, numărul persoanelor disponibilizate, stabilit în şedinţa Consiliul de Administraţie din ianuarie, a fost de 63, însă având în vedere că de atunci au mai plecat angajaţi, prin pensionare, până la începutul lunii septembrie se va stabili exact cine va fi disponibilizat. La nivelul judeţului, au fost înregistrate aproximativ 50 de cereri de plecare din sistem, iar alţi angajaţi vor intra în testări profesionale. În cazurile în care, într-o unitate sunt trei angajaţi, spre exemplu şi unul trebuie să plece, însă niciunul nu-şi exprimă această intenţie, se va organiza o testare a salariaţilor respectivi, în urma căreia se stabileşte persoana care va fi concediată.

Sunt şi cazuri în care unele subunităţi, din mediul rural, se desfiinţează, însă, potrivit directorului Florea, activitatea Poştei nu va fi afectată, pentru că serviciile din zona respectivă vor fi preluate de agenţii poştale din apropiere.

Angajaţii disponibilizaţi vor primi maximum 30 de salarii, în funcţie de vechimea în muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ALO ORGANELE ???

    marți, 27.08.2013 at 17:44

    Primul disponibilizat al postei Romane din judetul Alba ar trebui sa fie dl. directoros Florea Ioan care habar nu are cu ce se maninca Posta Romana.
    E un miticlon psedist ajuns acolo dintr-o eroare umana.
    Poate are constiinta si se va retrage , ca sfirsitul domniei e oricum destul de aproape si are unde sa se duca , sa de-a de mincare la gainile lui de la micesti , sa faca oua mari si … mincinoase , a la psd .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate