Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dispozitivele de vapat vor fi interzise în spațiile publice și nu vor putea fi vândute minorilor. Decizii la comisii în Senat

Publicat

Dispozitivele electronice de vapat vor fi interzise în spațiile publice și nu vor putea fi vândute minorilor. Acestea se vor supune acelorași reguli ca și țigările tradiționale.

Comisiile juridică şi de sănătate ale Senatului au acordat, marţi, raport de admitere cu amendamente unei propuneri legislative în acest sens.

Dispozitivele electronice, cu sau fără tutun, cu vapori/aerosoli, au acelaşi regim cu ţigările tradiţionale, potrivit actului normativ.

Ce va fi interzis

Vor fi interzise: utilizarea în spaţiile publice, publicitatea lor şi comercializarea către minori.

Vezi și Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă prin lege. Amenzi pentru magazine, sancțiuni pentru elevi. Reguli adoptate

„Prin acest proiect punem în acelaşi orizont de legislaţie ţigările electronice cu ţigările normale.(…)

Aceste produse au fost utilizate întrucâtva subversiv de marea industrie şi mulţi dintre minori au folosit aceste produse, nefiind interzise.

Ele sunt dăunătoare, din punctul meu de vedere, ca ţigările normale”, a afirmat preşedintele Comisiei juridice, Cristian Niculescu-Ţâgârlaş.

Dispozitivele de vapat, la fel de dăunătoare ca țigările

În expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari PNL se arată că

  • „specialiştii în sănătate publică admit faptul că aceşti vapori/aerosoli sunt la fel de dăunători ca şi fumul de ţigară tradiţională;
  •  nu există suficiente probe care să confirme că aceste produse sunt mai sigure decât ţigările tradiţionale (…), dar există dovezi că substanţele toxice găsite în vapori ar putea creşte riscul de cancer”.

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun va intra în dezbaterea plenului Senatului. Este primul for legislativ sesizat în acest caz, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax