Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dispută în instanță, între doi vecini din cea mai depopulată comună din Alba. Motivul: Mai multe vaci au cauzat distrugeri

Publicat

Un bărbat din Alba a fost obligat de instanță să ofere despăguburi unui vecin. Motivul: turma de vaci pe care o are a distrus curtea vecinului. S-a întâmplat în Alba, în comuna cu cel mai mic număr de locuitori: Ceru Băcăinți. 

Drept urmare păgubitul a mers în instanță și a cerut ca vecinul să plătească pentru daunele făcute. La mai bine de doi ani de la distrugerile cauzate, magistrații din Alba Iulia au dat o soluție.

Mai exact, în data de 25 aprilie 2024, au dat o decizie în primă instanță. Vecinul care și-a lăsat nesupravegheate vacile, va fi bun de plată.

Care a fost motivul de supărare

Faptele s-au petrecut în luna septembrie a anului 2022, în comuna Ceru Băcăinți. Atunci, animalele au intrat de două ori în curtea păgubitului.

Prima dată au distrus, la începutul lunii septembrie a anului 2022, vacile au intrat pe terenul gospodarului și au distrus o parte din cultura de fâneață și aproape 200 de kilograme de mere.

Apoi, în data de 23 a lunii respective au intrat iar pe terenul păgubitului și au distrus 1575 kilograme de porumb.

Păgubitul a anunțat și oamenii legii, iar din câte se pare proprietarul a și fost amendat pentru că a lăsat vacile libere.

Însă acesta a vrut să își recupereze pierderile.

Decizie în instanță

La mai bine de doi ani de la pagubele produse, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au decis ca proprietarul vacilor să îi plătească despăgubiri vecinului.

Drept urmare l-au obligat pe acesta la plata a 2817 lei, cu titlu de despăgubire pentru prejudiciul cauzat de animale, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflație.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax