Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Distracţia de weekend pe Arena Platoş din Păltiniş. Programul concursurilor de cros

Publicat

concurs cros paltinis

Aproximativ 100 de sportivi din țară și străinătate sunt așteptați în acest weekend în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș pentru concursurile XCross. Sâmbătă vor avea loc concursurile de ski și snowboard iar duminică, pe același traseu, concurenții vor coborî în viteză pe mountain-bike-uri.

Elementele pregătite pentru concursurile de freestyle din weekend au fost înlocuite de echipa Arena Platoș în timp record iar kickerele și rampele au fost înlocuite de valuri, viraje și contrapante.

Față de concursurile de freestyle, 4XCross va fi un concurs ce se va desfășura în viteză. Obstacolele rapide vor împinge concurenții la viteze din ce în ce mai mari, iar formatul eliminatoriu al concursului va asigura o doză și mai mare de spectacol. La start se vor alinia câte patru concurenți, primii doi urmând să avanseze în faza următoare a concursului. Pentru că este un concurs tehnic, care necesită mai multă experiență, limita de vârstă pentru înscrierea în concurs este de 16 ani, transmit organizatorii.

Sâmbătă, 4XCross va începe cu sesiunea de calificări. Fiecare concurent va parcurge traseul, cronometrat. În funcție de numărul de participanți, în finală se vor califica 16 sau 32 de concurenți. În urma timpilor din calificări concurenții își vor putea alege și poarta de plecare, în funcție de strategia pe care și-au propus-o. De asemenea, concurenții sunt obligați să poarte pe întreaga durată a competiției cască de protecție și protecție de coloană omologată pentru ski sau snowboard. Concursul va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, începând cu ora 8.15.

Program

Orele 8.15 – 9.30 Înscrieri la Race Office

Ora 9.45 Ședinţă tehnică, snowboard & ski, la start

Orele 10.00 – 10.30 Recunoaşterea traseului, snowboard & ski

Ora 10:30 Două manşe de antrenament, snowboard și ski

Ora 12.00 Calificări snowboard

Ora 13.00 Calificări ski

Ora 14.00 Finale snowboard

Ora 15.00 Finale ski

Ora 16.45 Ceremonia de premiere

Duminică, același traseu va fi utilizat pentru concursul de cross adresat bikerilor, un concurs la care anul trecut au participat peste 50 de sportivi. Formatul de concurs este același cu cel din concursurile de ski și snowboard, concurenții urmând să pornească în serii de câte 4 iar primii doi vor avansa în fazele următoare.

Program

Ora 8.15 – 9.30 Înscrieri @ Apres-Ski Bar

Ora 9.45 Ședinţă tehnică, la start

Ora 10.00 Manşe antrenament

Ora 10.30 Manşă calificări

Ora 12.00 Manşe finale

Ora 14.00 Ceremonia de premiere

30 de concurenți la Arena Freestyle Open

Cel mai spectaculos concurs de freestyle din România, Arena Freestyle Open, a adunat la start în weekendul trecut 30 de participanți, cu vârste cuprinse între 10 și 61 de ani. Ziua de vineri a fost umplută de antrenamente, pe o vreme superbă și cu un snowpark proaspăt pregătit. Cei mai tineri și mai neexperimentați au „ciupit” din experiența colegilor mai vârstnici iar rezultatele s-au văzut sâmbătă, unde absolut toate clasele au fost extrem de disputate. Câștigătorii au fost premiați cu produse oferite de magazinul H2O și de Schiuri Reghin.

Rezultate Finale Freestyle OPEN

Snowboard Groms

1.. Iliuț Patric

2. Constantinică Kevin 

Snowboard Rookies

1. Horvath Tamas

2. Albu Paul

3. Pop Marc Alexandru

Snowboard Fete groms

1. Bartanis Henrieta

2. Mandel Kata

Snowboard Fete PRO

1. Zanetti Laura

2. Halmaghi Ioana

Snowboard PRO

1. Bărbulescu Victor

2. Tăpălagă Peter

3. Lupean Septimiu

SKI rookies

1. Marton Antal

2. Tarnu Cezar

SKI PRO

1. Mirescu Ștefan

2. Hollo Kalman

3. Mirescu Florin

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax