Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACȚIE de 1 DECEMBRIE în Alba Iulia: Concerte Sensor, Zadar, Vama, Anda Adam, muzică populară și corală, spectacole cu flăcări


Publicat

Ziua Națională a României, ediția 2013, aduce o mulțime de evenimente în Alba Iulia. Concerte pentru toate gusturile, muzică electronică cu Sensor, rock cu Zadar, pop rock cu Vama și pop dance cu Anda Adam și Galax, un concert de colinde cu corala Armonia și tradiționalul spectacol de muzică populară, în Piața Cetății.

Așa cum se întâmplă în fiecare an de 1 decembrie, la Galeria de Artă va fi vernisat Salonul Național de Artă, iar la Muzeul național al Unirii va putea fi vizitată expoziția de machete de la Salonul Internațional de Modelism. Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, vor avea loc tururi ghidate prin Cetatea Alba Carolina.

Atât cei mici cât și cei mari sunt invitați să participe la spectacole de teatru, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” și la casa de Cultură a Studenților.

Sute de cercetași ai României vor fi prezenți la Alba Iulia și vor defila cu torțe aprinse pentru „Unitate și Prietenie” prin Cetatea Alba Carolina. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele la care vor putea participa cei care vor fi în Alba Iulia de 1 Decembrie.

Atât sâmbătă cât și duminică, seara va fi luminată de spectacole cu flăcări, efecte speciale și un extraordinar foc de artificii tricolor.

Pentru cei care vor dori să danseze, Club Stage a pregătit două super-petreceri, sâmbătă și duminică. Facebook Party îi așteaptă pe cei 13.000 de prieteni pe care Club Stage îi are pe pagina de socializare, sâmbătă, începând cu ora 22.00. Duminică, tinerii patrioți cu chef de distracție vor avea ocazia să spună „La mulți ani, România!”, tot în Club Stage.

De asemenea, la Alba Mall se aniversează 6 ani de existență, ocazie cu care organizează Noaptea reducerilor și concert Delia. Citiți și: Alba Mall aniversează 6 ani: The big six-shopping and party mix! Noaptea reducerilor, concert Delia și surprize

Vedeți mai jos programul complet al Zilei Naționale a României:

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013

10.30 – Moment aniversar „Lupa Capitolina” – 20 de ani de la amplasare / Ceremonial Garda Romana – Piața Alessandria

11.00 – Păcală – spectacol pentru copii – Teatrul de Păpuși Prichindel

11.00 – Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate

12.15 – Arborarea Drapelului Național al României – Piața Tricolorului/esplanada Catedralei Încoronării

12.30 – Inaugurare Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, Concert Corala Armonia – Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

15.30 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară – Piața Cetății

18.30 – România din inima ta (conturarea unei inimi tricolore și retragere cu torțe) – eveniment itinerant pe traseul Latura de Vest – Piața Cetății

19.00 – Dansul zmeilor – spectacol de flăcări și efecte speciale Crispus & Cobzality – Piața Cetății

19.30 – Aprinderea iluminatului festiv de sărbători – Piața Cetății

19.30 – Concert Sensor – Piața Cetății

19.30 – Zoo story de Edward Albee (Teatrul Mic Chișinău) – seară de teatru – Casa de Cultură a Studenților

20.00 – Concert de colinde și muzică clasică susținut de Corala Armonia, la catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail”. Intrarea este liberă

21.00 – Oscar de Claude Magnier (Trupa Skepsis) – seară de teatru – Casa de Cultură a Studenților

21.00 – Concert Zadar în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor. Biletul costă 8 lei.

Duminică, 1 decembrie 2013

11.00 – Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate

11.30 – Primirea soliilor din cetățile de scaun – Terasa Sălii Unirii

13.00 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară – Piața Cetății

13.00 – Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate

14.00 – Uniți sub tricolor – defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni – Poarta a IV-a – Poarta a III-a

15.00 – Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate

18.00 – Salonul Național de Artă – Galeria de Artă

18.00 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară – Piața Cetății

18.50 – Lansare 95 de lampioane – Piața Cetății

19.00 – Dorul Basarabiei – concert extraordinar de muzică populară cu orchestra maestrului Nicolae Botgros – Piața Cetății

20.00 – Concert Galax – Piața Cetății

20.20 – Emotion Romania – focuri de artificii – Poarta a III-a – Pietonala Mihai Viteazul

20.30 – Concert Anda Adam – Piața Cetății

21.15 – Concert Vama – Piața Cetății


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. mircea nu havele

  joi, 28.11.2013 at 20:23

  Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: „Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Evoluția COVID-19 în România. Care este elementul comun pentru aproape jumătate din cazuri, în prima lună. Analiză INSP

Publicat

Aproape jumătate din totalul cazurilor confirmate de COVID-19 în România au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în țară sau cu contacții acestora. Este una dintre concluziile unei analize realizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) privind evoluția epidemiei în perioada 26 februarie-29 martie.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de contact este în creștere în fiecare săptămână. Trendul a devenit ascendent din 10 martie, la două săptămâni după confirmarea primului caz. Media cazurilor a urcat până la 30 și s-a dublat apoi la fiecare trei zile.

Ponderea cazurilor de import (persoane care au revenit din străinătate), în perioada analizata a fost de 21.5%. Este în scădere în fiecare săptămână. Cea mai frecventa țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța și Germania.

Datele INSP:

”În perioada 26 februarie – 29 martie 2020 au fost confirmate 1.950 cazuri de infecție cu coronavirus Covid 19, din care 43 decese.

Primul caz de infecție confirmat a fost înregistrat în 26 februarie 2020, în următoarele zile fiind confirmate câte 1-2 cazuri zilnic. Din 10 martie, trendul devine ascendent, media cazurilor urcând până la 30, dublându-se apoi la fiecare trei zile.

Incidența cumulată la 100.000 locuitori

 • Media incidenței cumulate la nivel național este de 8.77 cazuri la 100.000 de locuitori
 • Cea mai ridicată incidență cumulată se înregistrează în județul Suceava

Distribuția cazurilor pe grupe de vârstă și sex:

 • Raportul M/F este de 0.76.
 • 75% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste cuprinse între 40-79 ani.
 • Au fost înregistrate 127 cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani.
 • Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66 ani, toate cazurile având boli cronice asociate.

Clasificare cazuri

47.5% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în România sau cu contacții acestora. Numărul cazurilor de contact este în creștere, în fiecare săptămână.

Din totalul de 1.950 de cazuri confirmate în această perioadă (26 februarie – 29 martie), 420 au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import pentru întreaga perioadă analizată fiind de 21.5%. Ponderea cazurilor de import este în scădere în fiecare săptămână.

Cea mai frecventă țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța și Germania.

Personal sanitar

16.2% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar, infectarea în rândul acestei categorii fiind constantă în ultimele două săptămâni.

Observații

 • Scădere abruptă a ponderii cazurilor de import în ultima săptămână
 • Scăderea ponderii cazurilor confirmate în grupele de vârsta 20-39 ani și creșterea ponderii în grupele de vârstă 60-79 ani
 • Deși încă din săptămâna 9-15 martie s-au înregistrat o serie de cazuri confirmate în rândul personalului medical (în București, Suceava și Hunedoara), modul de organizare a activității și protecția personalului medical în unitățile sanitare nu s-a schimbat semnificativ, înregistrându-se o creștere a cazurilor confirmate în rândul personalului medical, această creștere ducând la rândul ei la cazuri de infecție în comunitate.
 • În ultima săptămână, focarele apărute în unitățile sanitare au generat un volum mai mare de contacți apropiați ce necesită a fi identificați și monitorizați, acest lucru reflectându-se în ponderea foarte mare a cazurilor aflate încă în anchetă (39%)”.

sursă: cnscbt.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O educatoare din Ciugud le trimite copiilor în fiecare seară câte o poveste spusă de ea. Mulțumiri din partea unei mămici

Publicat

O femeie din Șeușa (comuna Ciugud), mamă a trei copii, a transmis pe adresa redacției Alba24 câteva rânduri de mulțumire pentru educatoarea din sat care, în această perioadă în care unitățile școlare sunt închise, le trimite copiilor în fiecare seară, povești citite de ea.

Educatoarea se numește Luminița Maria Filip și este foarte atașată de cei mici: îi sună cu video și le trimite părinților acasă idei de activități pentru aceste zile în care copiii trebuie să stea în casă. 

”Bună ziua,

Mă numesc Muntean Gabriela mămica a 3 copilași, și aș dori să-i mulțumim educatoarei noastre, se numește Luminița Maria Filip! Vrem să-i mulțumim tot cea ce face pentru copilașii noștri din satul Șeușa, Comuna Ciugud.

În fiecare seara la ora 21 ne trimite povești citite de ea pentru copilași, ne sună pe video să povestească cu copilașii și  facem o mulțime de activități de acasă, îndrumate de dânsa.

As fi onorata dacă ați putea publica acest material în semn de mulțumire pentru tot ce face pentru copiii noștri, în aceste vremuri grele! Vă mulțumesc! O zi bună!”

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

De vineri, acțiuni de dezinfecție la scările de bloc din Blaj. Informații pentru locatari

Publicat

Primăria municipiului Blaj anunță că începând de vineri, 3 aprilie 2020, ora 17:00, va dezinfecta cu biocid toate scările de bloc din municipiu, respectiv intrarea, casa scărilor și scările până la ultimul etaj. Această operațiune se va încheia, cel târziu, în cursul zilei de duminică.

Dezinfecția se va face cu o substanță din categoria biocidelor, folosită în unitățile de alimentație publică, care nu dăunează sănătății. Populația este rugată ca timp de 30 de minute de la realizarea dezinsecției cu biocid în scara de bloc să nu părăsească locuința.

Deoarece există posibilitatea ca substanța folosită să ajungă și pe ușile apartamentelor, după o jumătate de oră acestea pot fi șterse cu apă și apoi lăsate să se usuce.

„Rugăm populația să manifeste înțelegere, să fie responsabilă, să se informeze doar din surse oficiale și să respecte cu strictețe recomandările autorităților competente”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Orașul Teiuș a rămas fără apă potabilă, pentru câteva ore bune, din cauza unei avarii

Publicat

Orașul Teiuș a rămas fără apă potabilă, joi, 2 aprilie, din cauza unei avarii la o conductă de distibuție. Potrivit reprezentanților S.C. APA CTTA S.A. ALBA – Sucursala Alba Iulia, avaria a fost produsă de către firma, Prenis Construct,pe strada Cetatuie, în jurul orei 11.30.

Furnizarea cu apă potabilă în Teiuș s-ar putea relua în cursul zilei de astăzi. Reprezentații companiei de apă au transmis că întreruperea ar putea dura circa șapte ore.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate